Mitjançant un comunicat, el comitè denuncia “la deriva política empresarial a Ciments Molins Industrial”, empresa arrelada a la comarca del Baix Llobregat i a les poblacions properes, “arran de l´aprovació de la Reforma Laboral”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]iments Molins Industrial ha estat una empresa amb una gran vinculació i compromís entre la plantilla, propietaris/fundadors i entorn. Una empresa emblemàtica i amb gran responsabilitat social i empresarial. Amb la nova construcció de la Línia 6 es consolidava una empresa amb més de 80 anys d´història, una fàbrica pionera a Europa en quant a tecnologia en la producció del ciment i reducció d’efectes contaminants, que segons fonts del comitè “la plantilla desitjava ja que a més, els donava seguretat i estabilitat laboral”.

El comitè d’empresa assegura que sempre ha tingut unes sòlides relacions amb la direcció de l’empresa, que es reflexava en “el gran compromís dels treballadors i treballadores amb la companyia”.

Però el passat dia 7 de novembre, van ser acomiadats 4 companys “d’una manera tràgica, indiscriminada i traumàtica” segons valora el comitè, fet que ha significat trencar la pau social i fer un pas cap a l’actual inestabilitat que perceben els treballadors i treballadores i les seves famílies, així com empreses col•laboradores. “No s’ha tingut en compte “cap criteri” a l´hora d´aplicar aquests acomiadaments, sent pares de família, persones amb més de 50 anys, i mitja vida dedicada i compromesa amb Ciments Molins”, valora el comitè.

Des de l’inici de la crisi econòmica mundial, més accentuada al sector de la construcció, Ciments Molins ha arribat a la màxima producció de clincker, que majoritàriament ha sigut exportat a altres països. Per tant, el comitè considera injustificable qualsevol mesura com l’adoptada.

I insisteix en que si estigués en perill la supervivència de la companyia i fos necessari adoptar mesures d’ajust, aquestes han de ser acordades, dialogades i consensuades amb les persones representants dels treballadors i treballadores a l’empresa.

Per tot això el comitè informa que els treballadors de Ciments Molins Industrial adoptaran mesures de protesta contundents, recolzades pels sindicats majoritaris a l´empresa CCOO i UGT, que faran ressò a la comarca; que exigiran la readmissió dels companys que han estat acomiadats de forma indiscriminada; i que informaran a Ajuntaments, Associacions veïnals, Partits Polítics, Associacions socials i empreses, amb l’objectiu de rebre el màxim suport en les protestes que s’adoptaran a curt termini.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here