El sector veu amb preocupació una baixada d’ingressos per la pujada de l’IVA del 8% al 21%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]hir es va celebrar a Sant Boi de Llobregat la 29a edició de les Mercademostracions, en què es presenten les tendències en art floral per a les festes nadalenques i el pròxim 2013.

El protagonisme va ser per materials quotidians, com el filferro, el plàstic d’embalar, els galets o el bitxo. Es tracta d’elements que es poden trobar a qualsevol llar però que floristes d’arreu de l’Estat han incorporat en centres de flors i avets.

“Volem que el nostre sector sigui encara present a les llars, amb coses potser més econòmiques, però maques igualment”, afirma Jaume Esteve, reponsable de Mercabarna-flor, que admet que “passar del 8% al 21% és una cosa que no ha ajudat gens a potenciar el consum”.

Tot i que encara és massa aviat per valorar l’augment de l’impost, des de Mercabarna-flor es calcula que els beneficis es reduiran “entre un 10% i un 15%”. Una situació que agreuja l’actual context, ja que “el nostre sector ja no era d’alt consum”, adverteix Esteve.

Una de les sortides és oferir idees decoratives basades més que mai en la “creativitat” i en la “originalitat”, apte per a totes les butxaques. “Si algú ha pensat en gastar-se només 30 euros en flor, que pugui trobar el detall que li pugui solucionar el Nadal”, ha comentat.

Algunes opcions per guarnir la casa per festes recorrent a elements econòmics, i fins i tot habituals en qualsevol llar, les comenta Rosa Valls, florista i responsable de l’escola d’art floral de Mercabarna-flor.

Ha estat l’autora d’un original arbre de Nadal fet de filferro. “Només cal anar-li donant forma i després posar-hi els guarniments”, ha dit. Pinyes, branques seques, flors i fins i tot galets poden emprar-se per fer “un centre decoratiu de taula”, explica.

Més de 2.000 floristes d’arreu de l’estat espanyol han participat aquest diumenge en la 29a edició de les Mercademostracions, organitzat per Mercabarna-flor amb l’objectiu de presentar les darreres tendències en decoracions i art floral per a les pròximes festes de Nadal.

Unes tendències on els colors liles, rosats i plata són protagonistes, però on també hi tenen el seu espai destacat colors més tradicionals com l’or, el vermell o el verd fosc.

Les empreses de Mercabarna-flor també han aprofitat l’ocasió per presentar  les seves propostes per decorar avets, per tal que no es perdi aquesta tradició.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here