L’associació, adverteix que no es poden suprimir els drets constitucionals dels catalans sense comptar amb la voluntat del poble sobirà espanyol i demana el vot en les eleccions autonòmiques per als partits que defensen una Espanya social, democràtica, plural i de Dret

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]I[/dropcap]mpulso Ciudadano es defineix com a part del moviment cívic pels drets dels ciutadans, la racionalització i la regeneració de la vida política. Un laboratori d’idees i de propostes, “al servei d’una visió d’Espanya cohesionada”, oposat frontalment a les posicions sobiranistes de Catalunya.

L’associació va celebrar dissabte la seva IV Assemblea General i presentació, a la localitat baixllobregatina de Castelldefels, durant la que es va debatre i aprovar la “Declaració de Castelldefels”. En aquesta Declaració, l’associació denuncia l’estratègia nacionalista i la seva progressiva radicalització en els últims anys, així com “la seva voluntat d’hegemonia i depuració identitaria del catalanisme secesionista”.

Per a Impulso Ciudadano, el nacionalisme orgànic ha optat per mostrar la seva hostilitat a la població catalana no independentista, com forma d’amagar el propi fracàs de la seva gestió de la crisi, situant-los, davant la pressió nacionalista, davant una inacceptable disjuntiva: anar-se’n o “convertir-se”.

Impulso Ciudadano, adverteix en la Declaració que no es poden suprimir els actuals drets constitucionals sense comptar amb la voluntat del poble sobirà espanyol.

“Qualsevol altra via suposaria donar cobertura a una dictadura plebiscitaria”, afirma el text. Per això, Impulso Ciudadano sol·licita al govern autonòmic de Catalunya i a les institucions i formacions que li donen suport, que abandonin el rupturisme, perquè és contrari a la convivència i als principis democràtics, i reclama de tots els poders públics que assumeixin les seves responsabilitats i emprin els mecanismes legals i democràtics al seu abast per a neutralitzar l’estratègia d’apropiació per part del nacionalisme excloent, de les institucions públiques autonòmiques.

Finalment, en el manifest aprovat, Impulso Ciudadano, davant la celebració imminent d’eleccions autonòmiques el pròxim 25 de novembre, demana el vot dels catalans a aquells partits que defensen de forma clara i sense cortines de fum retòriques, una Espanya social, democràtica, plural i de Dret, unida en una realitat i projecte comú espanyol, i que tinguin com prioritat la defensa dels drets i llibertats individuals dels seus ciutadans.

Igualment, Impulso Ciudadano va acordar promoure i participar activament en la manifestació del 6 de desembre, dia de la Constitució, i també es va adherir al manifest “Amb Catalunya, Amb Espanya”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here