A finals del mes d’octubre, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en  71.709 persones, i augmenta  respecte el mes anterior en 434 (un 0,6%)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del  16,6%, superant tant la taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità com la del conjunt de Catalunya.

Segons l’Informe mensual d’atur registrat de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, tot i  això, l’increment d’aquest mes en termes percentuals, ha estat més lleu que a l’àmbit territorial metropolità  i al conjunt de l’àmbit català.

En termes interanuals el nombre de persones registrades a les oficines supera en 4.978 persones la dada del mateix mes de l’any passat.  L’augment de l’atur del mes d’octubre s’ha donat tant entre les dones (285 aturades més) com entre els homes (149 aturats més).

Les dones tenen una taxa d’atur superior a la masculina (18,2% davant el 15,2%). Per edats, el col·lectiu de persones majors de 44 anys és on més augmenta el nombre de persones aturades registrades (256 aturats més). Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior l’atur baixa entre aquelles persones que tenien una ocupació a la construcció i el sector educatiu.

Per contra, s’incrementa l’atur, als sectors del comerç i restauració, sanitat i serveis socials, transport i comunicacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here