La líder del PPC acusa al conseller d’incompetència per no haver garantit la seguretat de la Delegació del govern espanyol i la comisaría de la polícia estatal. Ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a una residència de gent gran d’aquesta vila baixllobregatina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a presidenta i candidata del PPC ha visitat la residència Nuestra Señora de Lourdes de Sant Just, des d’on s’ha sumat a la petició de que es convoqui la Diputació Permanent del Parlament per tal que el conseller d’Interior doni explicacions sobre les actuacions dels Mossos d’Esquadra durant la jornada de vaga general d’aquest 14 de novembre. Sánchez-Camacho ha lamentat que es produissin aldarulls i ha remarcat la necessitat que Felip Puig expliqui quines directrius es van donar a la policia catalana. A més, la líder dels populars catalans ha acusat al conseller d’incompetent per no garantir, segons ella, la seguiretat de la Delegació del govern espanyol i la comisaría de la policia estatal de la Via Laietana.

Segons Alicia Sánchez-Camacho, el conseller d’Interior va fallar en la seva actuació durant la jornada de vaga del 14-N. La presidenta i candidata del PPC a la presidència de la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, que aquest dijous ha visitat una residència de gent gran de Sant Just Desvern, ha afirmat que Felip Puig va desatendre la seguretat de les institucions estatals i s’ha referit concretament a la Delegació del govern espanyol i a la comissaria de la policia estatal de la Via Laietana. A més, ha retret a l’executiu de CiU que ara vulguin culpar a la delegada del govern espanyol, Llanos de Luna, d’unes suposades males relacions entre els cossos de seguretat catalans i estatals. En aquest sentit, ha assegurat que aquestes males relacions no existeixen perquè hi ha exemples de cooperació entre els Mossos d’Esquadra, la Policia espanyola, i la Guàrdia Civil.

Davant això, però també davant els aldarulls que es van produir a Catalunya durant la jornada, la líder dels populars catalans s’ha sumat a la petició de que es convoqui la Diputació Permanent del Parlament. Segons ha dit, el conseller ha de donar explicacions sobre les directrius que van rebre els Mossos per respondre a aquests esdeveniments, que ha lamentat que es produïssin.

Una “fracàs” de vaga

Respecte al seguiment de la vaga, Sánchez-Camacho ha afirmat que la convocatòria va resultar “un fracàs” i molt limitada. Segons la candidata del PPC, fins i tot les centrals sindicals han admès que la jornada de protesta va tenir un seguiment menor que l’anterior. Així, ha recordat que el consum d’electricitat ha estat superior a aquella ocasió i les xifres que parlen d’1,3 milions de manifestants menys al conjunt de l’Estat.

Amb tot, la dirigent dels populars catalans ha assenyalat que el resultat de la vaga demostra que els sindicats haurien de reconsiderar la seva actitud. Segons ella, la convocatòria tenia una intencionalitat clara de desgastar el govern espanyol, mentre que el que haurien de fer és tenir una actitud proactiva amb aquest perquè és qui està prenent mesures per garantir la sortida de la crisi.

Sánchez-Camacho ha criticat especialment al PSC per haver participat en actes reivindicatius durant la vaga. La candidata ha lamentat que l’únic que se li acudeixi a Pere Navarro sigui anar a la manifestació quan els socialistes catalans “són responsables” de la situació de crisi i d’atur que viu Catalunya per la seva actuació al capdavant del Govern tripartit. No obstant això, ha afegit, “els catalans saben molt bé qui ha deixat Catalunya arruïnada”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here