Coincidint amb la propera celebració del Dia Internacional contra la violència masclista, aquest proper 25 de novembre, al llarg d’aquests dies es programen diferents activitats al respecte, arreu de la comarca

Abrera

Aquesta localitat celebra fins al proper dia 18 de novembre, de 17h a 20:30h, de dilluns a dissabte, l’exposició “Dones Immigrants”. Els dies 15 i 19 de novembre, i 13 de desembre, es realitza un “Taller de cuina per a homes”. També el dia 18 de novembre, a les 19h al Cetnre Polivalent, es podrà assistir al cinefòrum sobre la pel·lícula “La fuente de las mujeres”. Posteriorment, el 22 de novembre, es podrà gaudir del teatre amb l’obra “És de conya” representada per l’alumnat de l’Institut Voltrera i finalment, el mateix 25 de novembre hi haurà l’acte de commemoració amb lectura del Manifest contra la violència, a les 11:30h.

Begues

Enguany, la Regidoria de Plans Transversals i diverses entitats del municipi han organitzat un conjunt d’actes per commemorar el 25 de novembre. Durant diversos dies, es portaran a terme tot un seguit d’activitats que s’iniciaran el proper dilluns 19 de novembre i que es dirigeixen a sensibilitzar i conscienciar la població sobre la necessitat de prevenir tota forma de violència de gènere.  En el marc dels actes programats, dilluns vinent dia 19 de novembre a les 18.00h, s’inaugurarà a Cal Pere Vell l’exposició “Dona, vot i participació sociopolítica: Barcelona al primer terç del segle XX”.  L’exposició es podrà visitar fins al dia 3 de desembre en horari de tardes de 17.00h a 20.30h i els dimecres també als matins de 9.30h a 13.00h.  El mateix dilluns 19, a les 18.30h a la 2a planta de Cal Pere Vell, es portarà a terme una xerrada sobre violència de gènere, organitzada per l’Associació de Dones de Begues Vuit de Març i que comptarà amb la col·laboració de la Policia Local.

Castellví de Rosanes

Celebrarà dijous vinent, 22 de novembre, els actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, que es commemorarà el 25 d’aquest mes. La principal novetat d’enguany serà la lectura simultània del manifest commemoratiu al saló de plens i al Centre Cívic de Can Sunyer, que esfarà en ambdós llocs a partir de les 18.30 hores. Per cloure la jornada, el Biblio@ccés acollirà una tertúlia literària sobre el llibre Mil sols esplèndids, de Khaled Hosseini, que versa sobre la situació de la dona a l’Afganistan. Aquesta darrera activitat compta amb la col·laboració del Grup de tertúlies literàries de Castellví.

Collbató

Aquest passat dilluns Collbató iniciava un taller de prevenció i formació en l’àmbit de la igualtat de gènere i la violència masclista que es perllongarà durant les properes dues setmanes. El programa es clourà el proper 26 de novembre amb dues activitats. Per una banda, de 17 a 18h, a l’hotel d’entitats tindrà lloc l’hora del té amb la lectura de diferents textos al voltant de la violència de gènere. Posteriorment, de 18 a 19:30h al mateix hotel d’entitats es realitzarà un taller al voltant de les reflexions i estratègies d’autocura.

Sant Feliu de Llobregat

El mes de novembre porta un cop més una nova edició de les Jornades de Tardor de la Dona a Sant Feliu de Llobregat, que tenen com a principal objectiu la lluita contra la violència masclista. En el marc de les Jornades se celebraran diferents actes per tal de sensibilitzar la població sobre la violència contra les dones, com ara tertúlies, exposicions, tallers, una flashmob o el lliurament dels premis del VIII Concurs de Relats Breus Joana Raspall. Les Jornades de Tardor també són el marc per a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista, el 25 de novembre. Enguany però les activitats es faran el divendres 23, degut a la celebració de les eleccions autonòmiques el 25N. Durant aquest dia es reunirà el plenari de la Xarxa per a les dones que pateixen violència masclista i es llegirà a la plaça de la Vila el Manifest contra la violència vers les dones.

Sant Joan Despí

Dins de la campanya “Contra la violència de gènere totes les nostres veus” amb coordinació amb les entitats del Consell Municpal de les Dones, Sant Joan ha programat tot un seguit d’actes per a la setmana entre el 19 i el 26 de novembre. Destacar l’acte de VIOLETA, de l’Associació contra la violència de gènere, que es farà el dia 24 a la Plaça de l’Ermita a les 18 h. Donat que el dia 25 es fan les eleccions, l’acte de la lectura del manifest es realitzarà el dia 26 a les 18,30h a la Plaça de l’Àrea de Serveis a la Persona, després de la cadena humana. Enguany, la lectura la farà un grup de noies de l’equip femení Club de Futbol del Levante-Les Planas.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here