La parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat ha programat un cicle de conferències per donar a conèixer la imatge des dels vessants cultural, artístic, històric i religiós

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a talla romànica de Sant Pau del Prat que durant segles va custodiar la família de cal Marc de l’Ixo, es troba ara exposada a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat, després de la donació que en va fer la família.

Es tracta d’un dels vestigis històrics més antics del Delta del Llobregat i se n’ha fet una acurada restauració i datació amb el suport del Museu Diocesià i del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Ara, per tal de donar a conèixer la imatge des dels seus diferents vessants, s’han programat durant el mes de novembre tres conferències a l’entorn d’aquesta talla.

La primera es portarà a terme aquesta tarda, a les 19.30 hores, a càrrec de Montserrat Pagès, conservadora de la Col·lecció d’Art Romànic del MNAC, Mercè Algueró i Bea Montobbio, restauradores d’art, que explicaran com ha estat el procés de restauració de la imatge de Sant Pau.

Les següents conferències seran el dimecres 21 de novembre a càrrec d’Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, que parlarà sobre la vessant religiosa de la imatge; i la darrera, el dijous 29 de novembre, a càrrec de Marga Gómez i Jordi Ramos, historiadors del Prat, girarà sobre els episodis de la història del Prat relacionats amb la imatge.

Aquest rellevant element de patrimoni del Prat disposa d’elements que s’han datat de finals del segle XIII: “un moment de transició entre les velles formes del romànic i les noves del gòtic que comencen a introduir-se al país”, segons documentava en el seu informe la conservadora del MNAC Montserrat Pagès.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here