[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés del treball previ en centenars d’assemblees i actes d’informació per a la mobilització contra la política econòmica i social del Govern de l’Estat, la UGT del constatem, un cop més, el contundent seguiment al Baix Llobregat, de les VAGUES GENERALS a la nostra comarca, i puntualment d’aquesta del 14 de Novembre.

En concret, per sectors podem confirmar que a la Industria el seguiment ha segut del 95%; al Transport interurbà – Baix Bus – ni tan sols han sortit els serveis mínims de 6.30 a 9.30 i al TramBaix els mínims han sortit amb un retard d’hora i mitja; el petit Comerç i donat el recolzament de s’ha fet des de la Confederació de Comerç de Catalunya, ha secundat la vaga en els eixos de les principals poblacions de la comarca; d’altra banda grans centres comercials com El Corte Inglés, Splau, Tendes Miró, Centres Carrefour, Centres Caprabo zona nord; també s’han vist afectats per la vaga.

A la Funció Pública la aturada ha estat seguida entre el 85% de grans ajuntaments com Cornellà, Viladecans, Sant Feliu, El Prat,… al 75% d’altres ajuntaments més petits. Hem de denunciar, un cop més, l’abusiu desplegament que ha fet el Departament d’Interior a l’Aeroport del Prat.

Quasi 100 “dispositius antiavalots” han volgut protegir a dues companyies de low-cost que tenen als seus treballadors en condicions més precàries –RYANAIR i EASYJET -, rodejant al piquet informatiu de la Terminal 2. Finalment, amb l’èxit de la mobilització del 14 de novembre, sumat al de la gran manifestació que es va produir a Madrid el 15 de setembre, en contra de les polítiques econòmiques i socials del Govern de l’estat, solament pot fer aturar aquest únic camí de la austeritat i reducció del dèficit.

Per tant s’han de capgirar les Reformes ja endegades pel Partit Popular i també els Pressupostos Generals de l’Estat pel 2013. De no ser així, demanem una nova convocatòria d’Eleccions perquè la ciutadania pugui escollir el Govern en funció dels programes i propostes socials i reals a aplicar per a afrontar la crisi.

 

Xavier Juanto, Secretari Comarcal UGT Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here