El líder d’ICV-EUiA ha estat aquest matí a la seu de CCOO del Baix Llobregat a Cornellà, acompanyat de Cayo Lara (IU), posteriorment ha visitat el Parc Agrari -precisament els terrenys que va visitar l’empresa d’Adelson per construir-hi Eurovegas- i finalment ha dinat a Sant Boi on ha anunciat que els 2 exalcaldes del PSC de la vila, demanen ara el vot per a ICV-EUiA

Visita a CCOO acompanyat de líder d’IU, Cayo Lara: “El decret llei sobre desnonaments és un insult, de covards, un dictat de la banca, és de jutjat de guàrdia”

Mena, Lara i Herrera, amb els candidats baixllobregatins Jaume Bosch i Candela López, reunits amb una delegació de CCOO Baix Llobregat. Font:ACN

Herrera, després de reunir-se amb una delegació de CCOO al Baix Llobregat ha proposat, en clau d’habitatge, que les mesures en aquest sentit s’han de fer colze a colze amb les persones afectades. També reclama que s’apliqui la dació en pagament amb caràcter retroactiu i que es creï un parc públic de lloguer. A més, exigeix que el total dels habitatges que siguin adquirits pel banc dolent  o que estiguin desocupats per culpa d’una execució hipotecària, es destinin al lloguer social, en coordinació entre Generalitat i ajuntaments.

El cap de llista d’ICV-EUiA s’ha referit també a recuperar l’ “expropiació forçosa”, una mesura que s’aplicaria als bancs que no cedeixen pisos buits al banc dolent. En aquest sentit proposa, doncs, recuperar alguns dels articles que ja recollia la llei d’Habitatge del Govern d’Entesa i que CiU va eliminar.

“És un insult, de covards, un dictat de la banca, és de jutjat de guàrdia”, ha declarat el cap de llista d’ICV-EUiA , sobre el decret llei que ha aprovat el Consell de Ministres sobre els desnonaments.

Notablement enfadat, Herrera insisteix que la mesura és una “estafa”, “per caritat” i lamenta que no s’hagi negociat amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Creu que la decisió és insuficient i per això demana que es modifiqui de soca arrel la legislació hipotecària i que es faci d’acord amb tots els partits.

Cayo Lara i Joan Herrera en un moment de la reunió. Font:ACN

L’ecosocialista afirma que en el decret de Madrid, una família amb un o dos fills, encara que només cobri el salari mínim interprofessional, “no entra”, ni tampoc s’hauria emparat la família de la dona que es va suïcidar a Barakaldo.

Herrera qüestiona si la societat que “volem” és la que obliga a una persona a rebutjar una feina per tal que no li embarguin el sou perquè li apliquen una execució hipotecària.

En la mateixa línia crítica s’ha mostrat el coordinador general d’IU, Cayo Lara. “S’ha hagut d’arribar a 400.000 desnonaments i a suïcidis perquè moguin fitxa […] i han mogut la fitxa de la banca”, ha etzibat. La banca, diu Lara, va “marcar els límits” en habitatge al govern Zapatero i “ara també” al govern PP.

Visita al Parc Agrari del Baix Llobregat: “És l’exemple d’I tant si podem!, vam guanyar la lluita contra Eurovegas”

El candidat ecosocialista creu que Adelson va optar per Madrid pel rebuig social però també “està convençut” que els beneficis fiscals d’Esperanza Aguirre també els hi va oferir Artur Mas.

El candidat d’ICV-EUiA, Joan Herrera, s’ha passejat aquest migdia per la passarel·la que recorre bona part del Parc Agrari entre Cornellà i Sant Boi de Llobregat, precisament els terrenys que una delegació de las Vegas Sands, l’empresa del magnat nord-americà Sheldon Adelson, va visitar per construir-hi Eurovegas.

Contraposició de la imatge del 25 de juny, en la que exectuius de Las Vegas Sands van observar el Parc Agrari i el Delta del Llobregat des de la passarel·la sobre el riu que hi ha a Cornellà, i la imatge d’avui de la candidatura d’ICV-EUiA al mateix lloc

“Creiem que aquest és l’exemple del ‘I tant si podem’, hem pogut amb els matrimonis homosexuals, i hem pogut garantir que el parc agrari es quedi i no hi hagi una maniobra especulativa”, ha dit el candidat.

Durant la visita, ha estat guiat i acompanyat per diversos regidors i regidores de les localitats a les que hauria afectat directament la construcció d’Eurovegas. Arnau Funes, regidor de Cornellà i President d’ICV Baix Llobregat, ha explicat quins terrenys eren els que s’haurien vist ocupats per els casinos de Las Vegas Sands, i Lluís Pérez, regidor i tinent d’alcalde de Sant Boi, ha declarat també que “el parc agrari de Sant Boi hagués quedat pràcticament destruït del tot”.

Herrera ha defensat la viabilitat del Parc Agrari com a “rebost de Barcelona”. El candidat ha explicat que els productes del Parc suposen “el 20% dels productes de Mercabarna”. Ha defensat la situació única del Parc, al·legant que “poques àrees metropolitanes del món tenen el privilegi de tenir al bell mig un espai com aquest” i ha assegurat que això no és casualitat, sinó “gràcies al treball d’Unió de Pagesos, i a la tasca política primer del PSUC i després d’ICV-EUiA”. Finalment, el líder ecosocialista ha criticat que actualment la Generalitat no aposti per el Parc Agrari, ja que hi ha reduït les inversions.

Dinar a Sant Boi de Llobregat: els exalcaldes socialistes de Sant Boi, Xavier Vila i Montse Gibert, demanaran el vot per ICV-EUiA

Els exalcaldes socialistes de Sant Boi de Llobregat, Xavier Vila i Montse Gibert, demanaran el vot per ICV-EUiA. Així ho ha assegurat el candidat dels ecosocialistes, Joan Herrera, en un dinar amb sindicalistes d’empreses del Baix Llobregat. Vila va ser alcalde del municipi des de 1979 fins a 1997, just quan el va substituir Montse Gibert fins el 2007.

Herrera ho ha anunciat al final d’un dinar amb sindicalistes d’empreses del Baix Llobregat en què ha insistit en la idea que la llista d’Iniciativa és l’alternativa per mantenir els valors de l’esquerra.

De fet, Herrera ha carregat contra CiU i PP per haver donat “capacitat intimidatòria” a les empreses que tenen beneficis davant dels treballadors. “Volen tenir tothom acoquinat, volen un país de la gent atemorida davant l’amenaça de l’empresa”, ha recriminat l’ecosocialista. Herrera ha posat l’exemple de quatre treballadors a qui se’ls ha fet fora amb “acomiadaments intimidatoris”, ha dit. Tenen camp lliure per “fotre fora la gent per les bones”, ha sentenciat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here