Aquestes aus, de les que en queden molt pocs exemplars, no sempre es poden veure al Baix Llobregat. Enguany però, van arribar a finals d’octubre i sembla que no marxaran fins a principis d’abril de l’any vinent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es zones naturals del nostre litoral acullen aquests mesos uns veïns d’excepció, uns mussols emigrants, una espècie d’au molt escassa que no s’observa cada any al delta del Llobregat. S’hi estaran fins a principis d’abril, època en què tornaran cap a les seves zones d’origen del centre d’Europa.

La primera ocasió en què es va detectar un mussol emigrant va ser a l’aeroport del Prat, on es va capturar un exemplar lleugerament ferit i va ser traslladat al centre de recuperació de fauna de Torreferrussa. Després d’assegurar-se que no tenia cap ferida d’importància, va ser alliberat el mateix dia als espais naturals del Delta.

Uns dies després, un naturalista va observar dos exemplars en una altra zona d’aquest espai, un fet ben curiós, ja que no se solen veure dos animals d’aquesta espècie junts.

El mussol emigrant (Asio flammeus) és un rapinyaire nocturn de la mida d’una òliba que es presenta principalment a la tardor-hivern i en migració primaveral. Per això, els mesos d’octubre i març són la millor època per intentar veure’l a les nostres terres.

 

Foto titular: pàgina web Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here