El conseller de Sanitat de la Generalitat, en el marc del Congrés del Càncer de Mama, ha justificat el tancament destacant que es va fer seguint un criteri sanitari, no mèdic, “cal valorar realment si els ciutadans han perdut o no serveis sanitaris”, ha declarat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l conseller de Sanitat va ser dijous a Olesa per presidir l’acte d’obertura del segon Congrés del Càncer de Mama a Olesa, que va tenir lloc al teatre La Passió. El congrés era organitzat per l’associació Ariadna i coordinat pel professor Jordi Estapé, director científic de la Fundació per a l’Educació Pública i la Formació Oncològica Continuada (FEFOC).

Abans de la inauguració del congrés, el conseller Boi Ruiz va ser rebut a l’Ajuntament d’Olesa per l’alcalde, Salvador Prat, i també pel delegat de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba; entre d’altres representants institucionals. Boi Ruiz va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament i va mantenir una breu reunió amb l’alcalde i les diferents personalitats locals presents a la recepció.

Tot just després, el conseller Boi Ruiz va destacar, en declaracions a Olesa Ràdio, que el tancament, fa un any, de les urgències nocturnes als CAP “no es va fer per raons econòmiques, sinó sanitàries”. Segons el conseller, “l’important és que els ciutadans tinguin un servei, i en aquest cas, es va canviar un equip d’atenció primària nocturn per un servei d’atenció domiciliària”.

Després de la recepció a l’Ajuntament, el conseller i diferents personalitats es van traslladar al teatre de la Passió, on Boi Ruiz -que va ser rebut amb alguns xiulets-  va inaugurar el congrés. En l’acte d’obertura, i a banda del conseller, també hi va intervenir la regidora Georgina Muñoz; el coordinador del congrés, Jordi Estapé; la psicooncòloga Tània Estapé; i la presidenta d’Ariadna, Conxita León.

Un cop finalitzades les intervencions dels diferents ponents, l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, va cloure la jornada agraint la feina, i sobretot l’existència, de l’Associació Ariadna. També va tenir un record per a les fundadores de l’entitat i per la finalitat per la qual es va crear l’entitat: treballar per la supervivència de les dones que pateixen un càncer de mama.  Just després dels parlaments, la coral Les Veus d’Ariadna va interpretar tres cançons.

 

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here