Han sonat les sirenes de risc químic per provar-ne el bon funcionament, i per tal que tothom conegui el so dels sistemes d’avís per poder reaccionar correctament en cas real

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]atalunya i en especial el Baix Llobregat -comarca on es concentra la més alta quantitat de sirenes del país-, aplega un important teixit industrial. Algunes d’aquestes indústries són del sector químic i, encara que són segures, inevitablement comporten un cert risc. Els accidents per risc químic requereixen una resposta molt ràpida i eficaç, per això es posen a prova les sirenes per tal de garantir-ne el séu òptim funcionament.

En aquestes proves, es fan sonar les sirenes d’avís a la població, a tots els municipis de Catalunya on hi ha instal·lades sirenes d’avís a la població. L’alarma es composa de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anuncia amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Ho han fet poc després després de les 12h del matí, a tots els municipis de Catalunya on hi ha instal·lades sirenes d’alerta, entre els quals al Baix Llobregat: a Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i el Prat de Llobregat, on també s’ha dut a terme aquesta nova prova de so de la xarxa general d’alarmes i comunicacions de protecció civil, adscrita al Pla del Sector Químic de Catalunya, PLASEQCAT.

En una emergència real, en sentir el senyal d’alarma caldria tancar-se a casa o a l’edifici més proper fins que sonés la fi d’alarma.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here