El líder de CiU al Congrés es referia així a les declaracions del Ministre d’Hisenda, que va afirmar que “qui ha de comparèixer davant la societat espanyola és qui té comptes no declarats a Suïssa”, en resposta a la petició de compareixença per aclarir les acusacions de frau fiscal contra Artur Mas, presentada per CiU

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l grup parlamentari de CiU va registrar dimecres al Congrés dels Diputats la pregunta que Josep Antoni Duran i Lleida formularà a la sessió de control del pròxim dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre l’esborrany publicat per El Mundo que acusa a Artur Mas de tenir comptes a Suïssa. Duran demana a Rajoy que expliqui “quina informació té el seu govern respecte a l’existència d’un informe o esborrany elaborat per la UDEF i publicat a primera pàgina” que “involucra” Artur Mas i Jordi Pujol “en un tema d’investigació judicial just una setmana abans de celebrar-se les eleccions al Parlament”.

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va relacionar ahir el president de la Generalitat amb el frau fiscal i en el seu discurs institucional en motiu dels Premis Autònom de l’Any organitzats per l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) va afirmar que contràriament a la petició que CiU va presentar ahir al Congrés perquè expliqui les seves manifestacions apuntant que l’Agència Tributària hauria d’investigar Artur Mas, “qui ha de comparèixer davant la societat espanyola és qui té comptes no declarats a Suïssa”. Segons Montoro, cal “dir clares les coses d’una vegada” i “acabar amb aquest tipus de rendes i patrimonis no declarats”.

El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va criticar ahir des del Baix Llobregat les declaracions del ministre, i va reclamar al titular d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que tingués “rigor institucional” i que no instrumentalitzés l’Agència Tributària per a parar el projecte dels nacionalistes.

“Em preocupa molt que el ministre d’Hisenda digui el que ha dit avui quan nosaltres li hem demanat que comparegui en el Congrés per a explicar qui té un compte fora”, va declarar en al·lusió a l’esborrany policial que suposadament revelaria que els convergents Jordi Pujol i Artur Mas tenen comptes a Suïssa, on haurien cobrat comissions irregulars del cas Palau.

El diputat de CiU al Congrés va afegir dirigint-se a Montoro, que “si fa declaracions com ministre, li exigeixo que les faci amb rigor institucional i amb serietat”. Duran i Lleida, va reiterar la seva seguretat en que Mas no té cap compte a Suïssa, va defensar que un ministre “no pot instrumentalitzar eines d’Estat,  com l’Agència Tributària, per a posar pals en les rodes al projecte que representa CIU i el president Mas”.

“Que callin i que no insinuïn i no llencin la pedra i després amaguin la mà”, va sentenciar el líder d’Unió.

Finalment, el secretari general de CiU va declarar que “ara Catalunya necessita un president fort, el president Mas al capdavant; un president feble solament interessa al Govern central, a les institucions de l’Estat, al PSOE i al PP, i també a alguns partits d’aquí”.

En clau Baix Llobregat…

El president de la Diputació i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va ser l’encarregat, com a amfitrió, de presentar l’acte. En la seva presentació va definir Martorell com “un poble acollidor i de Convergència i Unió”.

L’olesana Mercè Jou, número 17 de la llista per Barcelona, va centrar la seva intervenció a desmuntar l’afirmació -que ella va catalogar de “mentida”- que CiU no té programa fora del dret a decidir. Jou, per contradir aquesta afirmació, es va referir als tres eixos de la campanya de la formació: la recuperació econòmica, el manteniment de l’estat del benestar i la transició nacional.

També va intervenir Xavier Fonollosa, primer tinent d’alcalde de Martorell i número 53 de la llista de la federació nacionalista. Fonollosa va defensar el dret a decidir i va definir aquestes eleccions com “històriques”. “Aquestes eleccions marcaran el nostre futur i el dels nostres fills”, va sentenciar. També va dir que el president Mas serà qui podrà garantir aquest futur.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here