Els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts han encarregat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la realització d’un estudi que valori la possibilitat d’habilitar una passarel·la per a vianants i ciclistes que uneixi les dues riberes del riu Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls tres ajuntaments implicats volen crear un pas que permeti a la ciutadania passejar a peu o amb bicicleta per l’entorn del riu i travessar d’una riba a l’altra sense perill i de forma ràpida.

L’estudi encarregat a l’AMB haurà de determinar el punt més adient per habilitar la passarel·la que s’habilitarà entre els municipis de Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma.

A més de la construcció de la passarel·la, els municipis volen que es faci l’arranjament de les zones comunes d’esbarjo per tal que es doni una millor imatge de l’espai fluvial.

Fons europeus per arranjar l’accés al riu Llobregat

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Feliu rebrà prop de 232.000 euros dels Fons Feder (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) per fer l’arranjament del camí d’accés al riu Llobregat. En concret, s’actuarà en una superfície de prop d’11.000 m2 compresa entre el parc del Llobregat i la cruïlla de sota l’autopista. L’objectiu és millorar la connexió entre la zona urbana i l’espai fluvial per potenciar el marge del riu com una zona de passeig per a vianants i ciclistes.

El cost total del projecte, que supera els 463.000 €, es finançarà al 50% entre el Fons europeu i l’Ajuntament. Properament es redactarà el projecte executiu de l’actuació i es definirà el calendari de l’obra. La previsió inicial és que els treballs comencin al setembre de 2013 i finalitzin al febrer de 2014.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here