Dimecres va tenir lloc la jornada SMART HEALTH: Les tecnologies de la informació i la comunicació al servei de la salut, organitzada per l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels i l’Ajuntament de Castelldefels, en el marc de la Setmana de la Ciència i de les Noves Tecnologies

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’acte inaugural va anr a càrrec del regidor de Cultura, Festes i Universitats, David Grau, que va afirmar que “una jornada com aquesta és una oportunitat per obrir el pensament vers una nova medicina. Una oportunitat per millorar la qualitat de vida de les persones i de la societat en general”.

Grau també va ressaltar que “gràcies a la utilització de les TIC es poden estalviar molt recursos i tenir menys despeses sanitàries en el moment de crisi actual”.

La jornada va ser retransmesa en emissió oberta a través d’internet durant tot el matí. Posteriorment, va tenir  lloc la Conferència “Tendències actuals en la utilització de les TIC a l’entorn sanitari” a càrrec de Josep Manel Picas, metge internista, diplomat en Gestió Sanitària a ESADE, vicepresident del Fòrum Català d’Informàtica i Salut i President de l’European Association of Healthcare IT Managers en Brussel·les.

Picas va explicar de manera sintetitzada com influeixen actualment les noves tecnologies i les xarxes socials en la investigació i difusió de la medicina al s.XXI i que “estem només en el principi de una transformació del món sanitari tal com el coneixem”.

La jornada Smarth Health va continuar amb dos taules rodones: la primera orientada a projectes i casos reals d’aplicació de la tecnologia en el sector de la salut i benestar social. I la segona sobre la “Innovació en el sector de la salut a través de les TIC. Tendències”

La clausura de l’acte va ser a càrrec de Mireia Sans, vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i directora de l’Equip d’Atenció Primària El Castell.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament de Castelldefels

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here