Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, a finals del mes d’octubre, l’atur registrat al Baix Llobregat havia augmentat respecte el mes anterior en 434 persones (un 0,6%), situant-se en 71.709 persones

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, valora com a “negatives” les dades de l’atur registrat del mes d’octubre, malgrat que “Catalunya és la comunitat autònoma on aquest any creix menys l’atur darrera de les Illes Balears”. Sànchez insta a la ministra de Empleo y Seguridad Social, Fátima Báñez, a que expliqui “perquè el Govern Central no ha transferit a Catalunya els 191 milions d’euros per ajudar a les persones en atur a trobar una feina o millorar la seva ocupabilitat, la qual cosa és inadmissible”.

L’Informe Mensual d’Atur Registrat del mes d’octubre, de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, situa la comarca en una taxa d’atur registrat del  16,6%, superant tant la taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità (ATM), com la del conjunt de Catalunya. Tot i  això, l’increment d’aquest mes en termes percentuals ha estat més lleu que a l’ATM i al conjunt de l’àmbit català.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur baixa entre aquelles persones que tenien una ocupació a la construcció i el sector educatiu. Per contra, s’incrementa l’atur, als sectors del comerç i restauració, sanitat i serveis socials i transport  i comunicacions. Les activitats que més baixen són l’educació, la construcció i les relacionades amb l’Administració Pública, mentre que pugen

Pel que fa a les localitats,  Sant Vicenç dels Horts i Martorell continuen encapçalant la llista de ciutats amb més persones aturades de la comarca, superant ja ambdues el 20%. Per contra, Sant Just Desvern continua sent la localitat baixllobregatina amb menys atur, situant-se per sota del 10%.

Font: Informe Mensual d’Atur Registrat del mes d’octubre, de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here