El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Boi va aprovar dilluns per unanimitat una moció per a que el 2013 sigui l’any del Llobregat, per tal de protegir-lo i sensibilitzar. Aquesta ve a sumar-se a les ja aprovades per d’altres municipis de la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es de la Plataforma Llobregat Sostenible van plantejar un “Any Llobregat” obert a la ciutadania i a la participació de les administracions públiques. És per aixó que van impulsar l’aprovació d’una moció per als ajuntaments de la comarca del Baix Llobregat i altres municipis de la conca i van propsoar la creació d’una comissió de treball mixta i paritària per tal d’impulsar els actes de cara a l’any 2013.

Els municipis baixllobregatins d’Abrera, Cervelló, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu i Sant Joan Despí, ja han aprovat aquesta petició a la que ara s’ha sumat Sant Boi. L’alcalde, Jaume Bosch (PSC), va explicar que la proposta és una iniciativa dels diferents ajuntaments de la conca del Llobregat i diverses associacions i col.lectius de la comarca.

L’Any del Llobregat és una proposta de caire obert i participativa que s’engloba dins de la campanya “Rius amb Aigua, rius amb vida” i que impulsa Ecologistes de Catalunya. Aquesta campanya s’adreça a organitzacions ecologistes, usuaris i usuàries dels rius, entitats socials i ciutadanes de Catalunya i té com a finalitat participar i desenvolupar accions de sensibilització, aportació d’informació i demandes de millora de la situació de la qualitat dels rius catalans, en les seves diverses fases d’aplicació (accions de sensibilització, reivindicatives, propositives, …) amb l’objectiu que al 2015, tal i com fixa la Directiva marc de l’aigua, Catalunya pugui tenir rius en un bon estat ecològic.

L’Any 2010 va ser declarat “Any del Segre” al seu pas per la ciutat de Lleida i arrel d’aquesta experiència es va engegar aquesta campanya a la conca del riu Llobregat, amb l’objectiu d’aconseguir que l’any 2013 sigui declarat “Any del Llobregat”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here