L’Alcalde de la localitat, Antoni Balmón (PSC), ha confirmat el final d’aquest cinema emblemàtic i ha donat ordre de concloure l’activitat comercial el dia 30 de novembre. La plataforma SALVEM EL CINEMA PISA, es concentrarà avui a les 19h davant de l’Ajuntament i es tancarà divendres al cinema per reivindicar-ne la continuitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons ha informat Víctor Garrido, portaveu de la plataforma SALVEM EL CINEMA PISA, a Ràdio Cornellà, els terrenys del PISA s’han venut a la constructora Set Habitatge que, en la seva pàgina web ja presenta la promoció d’habitatges.

Segons aquest portal, es construirà un edifici de la mateixa amplada que el cinema, amb 5 plantes i 98 habitatges, amb garatges i locals, a la planta baixa. En aquesta promoció també es contempla destinar una part dels pisos a la protecció pública i renovar la plaça del costat al cinema.

La plataforma SALVEM EL CINEMA PISA lamenta la demolició d’aquest cinema i ha decidit revifar les activitats. Avui, han convocat una concentració a les 19h davant l’Ajuntament de Cornellà i divendres es produirà el tancament d’una cinquantena de persones al cinema, després de la darrera projecció del PISA.

Aquesta plataforma es va crear al 2008 després de què l’Ajuntament anunciés, en una reunió privada amb l’associació de veïns d’aquest barri, que la intenció del consistori era acabar amb l’activitat del cinema i destinar aquest solar a la construcció d’habitatge.

Quatre anys després d’aquest anunci, tot apunta que el 30 de novembre del 2012 serà la darrera vegada que el PISA obrirà les seves portes.

L’exemple del Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat

A finals de l’any 2003 i durant el 2004, Sant Feliu va saber expressar la seva voluntat de no deixar perdre el Cinema Guinart. Les reivindicacions van donar el seu fruit: el cinema és de Sant Feliu. De Sant Feliu, sí, i amb la voluntat de ser un cinema per al Baix Llobregat, i no un cinema més… Gestionat per una associació sense afany de lucre amb un acord amb l’Ajuntament de Sant Feliu.

Al Baix Llobregat -amb un milió d’habitants aproximadament- hi ha diversos cinemes -quasi tots multisales-, que ofereixen cinema com a producte de consum ràpid i de no gaire qualitat artística, amb pel·lícules comercials nord-americanes quasi exclusivament.

A Sant Feliu -i també a la comarca- hi ha moltes persones que demanen un altre tipus de cinema: pel·lícules que fomentin la reflexió, el debat i la crítica; pel·lícules del món, que ens enriqueixin i ens ampliïn la nostra mirada; però també pel·lícules fetes aquí, pel·lícules en versió original, pel·lícules d’autor, documentals…, i és clar, també sessions de cinefòrum.

En definitiva, tant a Sant Feliu com al Baix Llobregat hi ha un públic interessat en el cinema com a producte cultural i no solament com una activitat d’oci i efímera. El Cinebaix pretén donar resposta a aquesta demanda, creant així un segell propi, una oferta exclusiva de cinema de qualitat a la comarca, que el converteix en molt atractiu per al públic d’arreu del Baix Llobregat i li dona un tret diferencial.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here