És una iniciativa d’una entitat de Begues que es portarà a terme aquest cap de setmana i on participaran representants de diferents religions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l cicle “La mirada religiosa del cinema” té l’objectiu de presentar una sèrie de films que acostin les diferents religions, occidentals i orientals, a la societat d’avui en dia. Es tracta d’un cicle de cinema en el qual  totes les pel·lícules van acompanyades d’una presentació i d’un fòrum de debat posterior a càrrec d’una persona especialista i que recupera pel·lícules que d’una manera implícita o explícita plantegen la vivència de les qüestions filosòfiques que l’ésser humà es qüestiona des de temps immemorial.

“Estem convencudes que un dels motius del per què emmalalteix la nostra societat és degut al desfasament que tenim del propi coneixement de nosaltres mateixos, del que creiem de som i d’allò que som en realitat”, afirmen des de l’Espai Maragda, entitat organitzadora del cicle.

Aquesta entitat considera que “el cinema és una eina on a través de la imatge i dels comentaris posteriors podem aprendre molt de les realitats de les diferents  tradicions espiriturals i religioses, lluny del que ens mostren els mitjans com la televisió”. És per això que amb aquesta activitat, que dura tot el cap de setmana,  es plantegen “conèixer com les diferents tradicions utilitzen diversos camins per trobar-se i aprofundir en el coneixement d’un mateix”.

El cicle de cinema estarà seguit d’una trobada interreligiosa, on els participants tindran l’oportunitat de plantejar preguntes a diferents representants de religions. Entre els especialistes confirmats hi ha un frare caputxí, un mahometà de l’ordre sufí Naqshbandi, un budista membre de Sangha Activa, un rabí, un  representant de l’associació induïsta Brahma Kumaris i un pastor evangèlic.

“L’espiritualitat sembla oblidada en la nostra societat, però cada cop més es busquen respostes a les preguntes essencials sobre la vida i sobre allò que ens està passant. Amb la trobada interreligiosa volem saber cap a on van i quines eines tenen aquestes religions i també si hi ha punts en comú. Tot plegat creiem que és una gran  oportunitat per crèixer i aprendre”, afirmen des de l’Espai Maragda.

El cicle “La mirada religiosa del cinema” comença demà divendres 30 de novembre a les 18.00 hores amb una xerrada a càrrec de Cesca Prats, historiadora i experta en lectura de la imatge, i el passi de la pel·lícula “Retorn al país de les ànimes”. El cap de setmana, a més de la trobada interreligiosa, es projectaran les pel·lícules “El color del paraíso”, “La palabra”, “Milarepa” i “Excalibur”.

L’assistència a la sessió de divendres i als actes individuals és de 7€, i l’assistència a totes les jornades de dissabte o diumenge té un preu de 18€. Per assistir cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a espai@maragda.org o trucant al telèfon 605.26.97.54.

L’Espai Maragda, ubicat a Begues, és una associació sense ànim de lucre que està activa des de fa pocs mesos i que té per objectiu donar eines pel benestar físic, emocional i espiritual, des de l’alimentació física a través de l’alimentació natural i energètica, fins a eines com el ioga o la meditació. També donen a conèixer teràpies complementàries a través de xerrades gratuïtes i tallers que organitzen els caps de setmana.

A l’agenda d’elBaix.cat es pot consultar els horaris i la programació completa del cicle “La mirada religiosa del cinema”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here