Del 6 al 8 de desembre Sant Boi viurà la seva gran fira anual, amb prop de 500 expositors i 50 activitats programades per a tots els públics

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]n el seu inici la Fira de la Puríssima de Sant Boi era una fira agrícola i ramadera, però després de 66 edicions s’ha convertit en una de les fires més rellevants del Baix Llobregat. Del 6 al 8 de desembre visitar Sant Boi és una cita ineludible per milers de persones, tant de la comarca com d’altres indrets, que passegen pel recinte firal, la carpa comercial i pels diferents espais expositius i d’activitats.

Enguany el programa de la Fira està marcat pel centari de l’arribada del carrilet a Sant Boi. El ferrocarril és l’element central del cartell de la 66ª edició, obra de l’il·lustrador català Pep Montserrat, i el protagonista d’una exposició que ha prepart Ferrocarrils de la Generalitat que repassa l’evolució del carrilet des de 1912 fins als nostres dies. En el marc previ a l’inici de la Fira es presentarà el llibre llibre “Coneix… 100 anys del carrilet Barcelona-Martorell al Baix Llobregat” i també es podrà visitar una exposició de l’Ajuntament que mostra els principals trets històrics de la localitat, des de començaments del segle XX fins a l’actualitat.

“Creiem que és important que l’Ajuntament aposti per una Fira com aquesta en els moments de crisi econòmica que estem vivint, ja que la Fira de la Puríssima té un impacte ecònòmic importantíssim per als comerços i establiments del municipi”, afirma Jaume Bosch, alcalde de Sant Boi.

L’any passat van visitar la Fira de la Puríssima 260.000 persones, que van realitzar una despesa en el municipi de 7 milions d’euros. En l’edició d’enguany, la superfície del recinte firal serà de 52.000 m2, hi haurà 448 expositors, 59 expositors en la carpa comercial i més de 50 activitats previstes.

“El que no es troba a la Fira de la Puríssima no es troba enlloc durant la resta de l’any”, afirma Montserrat Mirabent, regidora delegada de Cultura i de Fires, que explica que hi haurà 4 kilòmetres de parades d’artesania, un sector que ha incrementat notablement el seu interès per participar en aquesta fira.

ViCult i el Mercat de Pagès entre les novetats

A la Fira s’estrena l’espai ViCult, ubicat a la terrassa del Museu de Sant Boi, on es podran fer tastos de vins i caves tot escoltant diferents registres musicals d’autors santboians, des dels DJ’s Aitor BTS, Lolipop DJ i Ernesto B, fins a concerts vermut amb músics com Pep Ventura, Toni Jim o Javi Doblas.

El Mercat de Pagès, que s’ha celebrat cada divendres a la tarda a la Rambla Rafael Casanova amb gran èxit, també serà present a la Fira de la Puríssima, amb un espai ubicat al Mercadal per tal de posar a disposició dels visitants producte fresc conreat per la pagesia del Baix Llobregat al Parc Agrari de la comarca.

Activitats artístiques de tot tipus arreu del municipi

Visitants a la Fira de la Puríssima 2011

Els carrers de Sant Boi, el parc de la Muntanyeta, la plaça de l’Ajuntament, l’Ateneu Santboià i el nucli antic vibraran també durant la Fira de la Puríssima amb les cercaviles de percussió i els malabars dels Diabòlics Músics i els diables de Sant Boi.

Com cada any, Can Massallera acollirà l’Orquestra Simfònica del Vallés, amb un Concert de valsos per a la fi del món, aquesta vegada de la mà de Txaikovsky i la família Strauss, entre d’altres autors, acompanyats de Comediants. També actuarà a la Fira la cobla Lluïsos de Taradell, que oferirà la tradicional ballada de sardanes de la Puríssima.

Com a tancament de la Fira, el dia 9, a Can Massallera, Marina Rosell posarà la seva preciosa veu a les cançons de Georges Moustaki, acompanyada del multinstrumentista Eduard Iniesta.

La Fira agermana un any més tradició i modernitat

La Fira continua mantenint el caràcter tradicional d’aparador comercial i agrícola que la va fer néixer. Al voltant d’aquest esperit estan programades tot un seguit d’activitats que s’han convertit, al llarg de les edicions, en signes d’identitat indestriables del certamen.

Pel que fa a les activitats previstes al llarg del recinte firal, la trobada de cotxes clàssics i antics, el concurs d’arrossegament de pes amb cavalls, el certamen de talladors de pernil, la festa de l’animal de companya amb l’exhibició d’agility i la desfilada solidària d’animals del Refugi, la ballada de sardanes i el ball pla de Vilafranca en són algunes.

També hi haurà un espectacle de rondalles adreçat als infants, un concert de steel drum i diversos tallers a l’Espai de la Solidaritat, una nova edició del Mercat d’Art Jove, amb tallers de creació i tècniques de scrapbooking, entre moltes altres ofertes.

A continuació es pote veure el plànol de la Fira de la Puríssima 2012 i a l’agenda d’elBaix.cat es pot consultar la programació completa d’activitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here