L’autora recrea un bosc ubicat al Pallars Sobirà amb una obra on crea una atmosfera propera a un conte infantil

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’artista i pintora santfeliuenca Maria Antònia Hernàndez i Subirachs inaugura avui l’exposició ‘Virós. No tinguis por, no hi ha llop’ a l’Espai Tectum de Sant Feliu de Llobregat.

Es tracta d’una instal·lació que recrea el bosc de Virós, situat al Pallars Sobirà, a partir de grans teles dibuixades, arbres sospesos i escultures fetes amb troncs que atrapen l’espectador.

Hernàndez Subirachs aconsegueix crear un atmosfera bella que s’aproxima a un conte infantil que ha deixat de ser innocent, que ha perdut el color. Així, fent ús del negre retrata una massa boscosa abrupte pel traç del dibuix que desperta certa intranquil·litat als qui hi transiten, d’aquí el consell: “No tinguis por, no hi ha llop”.

Els troncs dels arbres que s’alcen també recorden una presó, de manera que el bosc és la metàfora de l’estat de contenció i repressió de l’ésser humà que es veu incapacitat per trobar la sortida, la llum dins l’espessor de la natura.

En relació al bosc de Virós, l’autora reflexiona que es tracta d’un bosc que és “com un laberint que, des de segons on, pot semblar una garjola. El terra ple de tous de molsa com coixins em convida a seure, i les branques i els troncs vells que m’entrebanquen, em recorden el pas del temps”, afirma.

“Virós és un bosc bellíssim, és un bosc de conte”, segons Hernández Subirachs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here