La plantilla ha convocat aturades els dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls treballadors i treballadores de la companyia Iberia han anunciat aquest dijous al matí la convocatòria de sis jornades de vaga per aquest mes de desembre i en dates properes a Nadal en protesta pels plans de reestructuració de l’aerolínia que passa per l’acomiadament de 4.500 persones i la creació de la companyia de baix cost Iberia Express.

En concret, la plantilla ha convocat aturades per als dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre. Secundaran l’aturada els sindicats UGT, CCOO, USO, ASETMA i Sictpla, i amb l’excepció de Sepla.

Aquesta convocatòria arriba vint dies després que l’aerolínia anunciés l’acomiadament de 4.500 persones, un 15% de les rutes i freqüències eliminant les que non són rendibles i la reducció de la flota en 25 avions amb l’objectiu d’abandonar les pèrdues i aconseguir beneficis a llarg termini. A més, Iberia té previst fer canvis en les operacions de recorregut a curt i mitjà per competir amb companyies de baix cost que cobreixen els mateixos trajectes. Amb aquests canvis, IAG preveu millorar els resultats en com a mínim, 600 milions d’euros pel 2015, segons va explicar aquest mes.

El pla, que es finançarà amb els recursos propis d’Ibèria, vol aturar el deteriorament financer de l’empresa i per això transformarà també les operacions de curt i mitjà recorregut per poder competir de forma eficient amb les companyies de baix cost que operen al mercat. També inclou impulsar noves iniciatives comercials per augmentar els ingressos, com ara augmentar les vendes per serveis complementaris i opcionals i el redisseny de la pàgina web.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here