El darrer Ple municipal ha aprovat passar de l’actual model de “residu mínim” al porta a porta, que s’implementarà a partir de mitjans de 2013

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]questa setmana el Ple de l’Ajuntament del Papiol ha aprovat el plec de despesa i contracte de la recollida de residus Porta a Porta, fet que significa la renovació del sistema de recollida de residus del municipi, passant del model de “residus mínim” al model de “porta a porta”.

La gestió dels residus municipals al Papiol, que en aquests últims anys ha estat basada en el model del “residu mínim”, ha donat uns resultats satisfactoris, amb unes xifres de recuperació de residus al 2011 del 54%, molt per sobre de la mitjana de recollida selectiva de Catalunya, que està en el 41%.

Tot i així, les experiències d’altres municipis que utilitzen el sistema de recollida porta a porta, on s’ha arribat a recollir selectivament per al seu reciclatge el 80% dels residus generats a les llars, han impulsat l’Ajuntament a proposar aquest canvi de model, que implica un canvi conceptual en la gestió dels residus.

“No analitzem només aquest important canvi a curt termini, segur que trobarem algunes dificultats però totes perfectament superables; si fem una anàlisi de llarga distància, que crec que és el que hem de fer, veurem que la decisió que hem pres avui, ens parla d’un millor futur per al Papiol, per a tots nosaltres i per als nostres fills”, afirmava Albert Vilà, alcalde del Papiol, en el Ple municipal.

La recollida selectiva porta a porta consisteix a lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció (matèria orgànica, envasos, paper, vidre i rebuig).

Aquest model canvia l’actual, en el qual la recollida es realitza mitjançant contenidors a la via pública. El porta a porta, segons l’Ajuntament apunta, millorarà també la qualitat dels carrers del poble, ja que els contenidors desapareixeran. Aquest és “un important pas a favor del medi ambient i la sostenibilitat, però que requereix el compromís i la participació de la ciutadania”, afirmen des de l’Ajuntament.

Al llarg de les properes setmanes, l’Ajuntament iniciarà una campanya informativa per explicar el funcionament del model de recollida porta a porta a tota la població del Papiol i es preveu que el nous sistema estigui implantat a mitjans de 2013.

Els regidors i regidores que van votar a favor d’impulsar aquest nou model de recollida de residus van ser els de Junts pel Papiol (5) i Convergència i Unió (2). Un regidor de CiU es va abstenir i els regidors del Partit Socialista de Catalunya (1) i d’Esquerra Republicana de Catalunya (1) hi van votar en contra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here