El responsable del cartell de la nova temporada ha estat Albert Gonzalo, professor de belles arts de la UB, que ha creat una obra carregada de simbolisme

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]lbert Gonzalo, professor de belles arts de la Universitat de Barcelona (UB), ha estat el responsable d’explicar La Passió amb la seva obra per al cartell de la temporada 2013.

Es tracta d’una obra carregada de simbolisme cristià, de complexa interpretació i de gran impacte visual, i que suposa continuar amb la tradició de La Passió d’Olesa de Montserrat d’encarregar el seu cartell a un artista contemporani català.

Gonzalo, professor de belles arts de la UB, va explicar a una seixantena de persones assistens a la presentació de divendres què és i com ha concebut l’obra.

El cartell destaca pels intensos colors vermells, la foscor de grisos i negres i l’aparció de diversos elements simbòlics arreu. Tot plegat genera una obra impactant d’entrada, i què ha de saber-se llegir.

Gonzalo ha explicat en l’acte de presentació del cartell que ha estat dos mesos treballant en aquest encàrrec, un temps que li ha servit per no deixar res a l’atzar i poder explicar una història que està encoberta, però que per a ell està clara.

Pel que fa a la reacció del públic, l’artista ha explicat que desitja que segueixi un procés de “un primer impacte, seguit d’una reflexió i, finalment, l’enamorament”.

Amb Gonzalo s’amplia la llista d’autors contemporanis que han dedicat una de les seves obres a La Passió. Artistes com Joan Pere Viladecans, Albert Ràfols Casamada, Josep Ma. Subirachs o Antoni Tàpies ja formen part del fons d’art de La Passió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here