Integrants de les seccions de Juvenils i Cos de Dansa de l’Esbart Vila d’Esplugues han participat en l’espectacle que s’ha celebrat aquest passat cap de setmana al Palau Sant Jordi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Esbart Vila d’Esplugués va participar el passat dissabte 1 de desembre a l’òpera-collage de Joan Martinez Colás, “L’home del paraigua”, que es va celebrar al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Es tracta d’un espectacle basat en la vida de Vicenç Ferrer que explica la trajectòria i dedicació al servei dels menys afavorits a l’India i que va tenir en la representació del Sant Jordi la seva posada en escena més ambiciosa.

En paraules del director artístic de l’Esbart d’Esplugues, Sergi Castro, la participació de l’Esbart d’Esplugues a l’espectacle ha estat “una experiència memorable tant per als dansaires com per a la mateixa entitat. No descartem futures col·laboracions com aquesta en el futur. Ha sigut molt dur però també molt divertit i enriquidor”.

Els dansaires de l’Esbart d’Esplugues van ser part dels prop de 2.000 participants a l’espectacle que van passar per l’escenari del Palau Sant Jordi, precedits per dues jornades d’assajos molt intenses abans de l’espectacle, amb una gran emoció per actuar en un espai de les dimensions i prestigi del Palau Sant Jordi.

L’espectacle va acabar entonant l’himne “La pobresa no s’ha d’entendre, la pobresa ha de ser resolta” i omplint l’escenari de 8.000m2 amb tots els artistes participants.

“L’home del paraigua”

L’espectacle “L’home del paraigua” és una òpera collage en la que els professionals de la música comparteixen escena amb persones amateurs i que proposa un viatge sensorial a través de la vida i l’obra del creador de la Fundació Vicente Ferrer.

L’òpera està concebuda com una banda sonora i fou interpretada en set idiomes diferents -català, castellà, èuscar, anglès, alemany, hindi i grec- que li confereixen certa “vocació internacional”, segons el seu autor, Joan Martínez Colàs.

En el muntatge, professionals de la música -l’MC Cor Barcelona Chamber Choir, el Cor Barcelona Classic Academy, l’Orquestra Centenari i els solistes- van compartir escena amb persones amateurs, com els membres de l’Esbart Vila d’Esplugues, que van canviant segons el lloc de representació.

Aquesta no ha estat l’última representació de “L’home de paraigua”, ja que està confirmada una breu gira per les Illes Balears i un concert a la ciutat alemanya de Frankfurt.

Fotografies: Esbart Vila d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here