DEFEMSEM L’ESCOLA EN CATALÀ, NO ACATEM! Sota aquest lema es realitzarà una concentració aquest dijous 6 de desembre, a les 12h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. La delegació d’Òmnium Cultural del Baix Llobregat ha fet arribar un comunicat convocant a la comarca a participar-hi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n un comunicat, la Plataforma “Escola en català” rebutja el nou esborrany de la llei de Millora de la Qualitat Educativa del Govern d’Espanya que segons aquesta organització, “aniquila la llengua catalana a les escoles”.

Per a “Escola en català”, aquesta resolució és la culminació a les agressions que es varen iniciar amb les sentències del Tribunal Suprem espanyol del desembre de 2011, que obliguen a reintroduir el castellà com a llengua vehicular a l’ensenyament a Catalunya i acaben de manera definitiva amb la immersió lingüística.

Per aquestes raons, “Escola en català” ha elaborat un llistat amb les seves peticions:

1. Exigeix que el Govern de la Generalitat i les administracions pertinents no acatin i rebutgin amb contundència aplicar qualsevol iniciativa del Govern d’Espanya que vulgui reintroduir el castellà com a llengua vehicular a l’educació a Catalunya.

2. Fa una crida a tots els centres escolars i educatius de Catalunya perquè defensin l’escola en català i s’oposin a aplicar la futura llei de Millora de la Qualitat Educativa del Govern d’Espanya.

3. Insta les forces polítiques del Parlament de Catalunya a aprovar la llei Defensem l’Escola en Català presentada per Solidaritat Catalana per la Independència el setembre del 2011 que blinda la llengua catalana en l’educació i que compta amb el suport de més de 200.000 firmes de la ciutadania.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here