El passat Ple de Molins de Rei va aprovar per unanimitat una moció d’ICV-EUiA que proposava l’adhesió de l’Ajuntament al Manifest. En canvi, Gavà va refusar la mateixa proposta d’adhesió, presentada per ERC al Ple municipal de novembre

Molins de Rei vota SI

D’aquesta manera, Molins de Rei esdevé el primer municipi que s’adhereix al “Manifest pel desenvolupament sostenible del Delta i del Parc Agrari del Baix Llobregat” i que aposta institucionalment pel Parc Agrari i el Delta del Llobregat com a elements reactivadors de l’economia de la comarca.

La moció va ser presentada per la regidora d’Iniciativa per Molins de Rei, Laura Duran. La regidora va llegir el Manifest, i va exposar que després que el Govern de la Generalitat anunciés que Eurovegas finalment no s’instal•laria a la comarca del Baix Llobregat, la plataforma ja creada en contra del macro complex lúdic va decidir reconvertir-se en una nova plataforma anomenada Taula Catalana pel Desenvolupament Sostenible del Delta i del Parc Agrari del Baix Llobregat, impulsora del Manifest.

S’ha obert un debat sobre el paper del Parc Agrari i del Delta, i des del text es reclama una protecció efectiva del territori i que es consolidi la figura del Parc Agrari del Baix Llobregat com a veritable zona productiva, garant de la sobirania alimentària de la zona.

El Manifest també exposa la necessitat de recerca de models productius que ens allunyin del que ens ha portat fins a l’actual situació de crisi. El Parc Agrari, amb una bona gestió, pot esdevenir un referent en el paradigma productiu que ha de vincular la competitivitat amb la cohesió social i la sostenibilitat.

Malgrat el grup municipal de CiU havia manifestat en varies ocasions el seu suport a Eurovegas i que aquest partit fou el principal impulsor del projecte, van acabar donant també suport a la moció, i aquesta fou aprovada per unanimitat.

Gavà vota NO

El grup municipal d’ERC-Els Verds-Independents per Gavà va proposar al Ple  de novembre que l’Ajuntament de la ciutat s’adherís al “Manifest pel desenvolupament sostenible del Delta i del Parc Agrari del Baix Llobregat”, signat el passat dia 7 per un gran nombre d’entitats, sindicats i partits de la comarca, com a continuació de la mobilització en favor del patrimoni natural i agrícola del Baix Llobregat que significà la plataforma “Aturem Eurovegas”.

El portaveu del grup d’ERC-EV-IxG, Andreu Pérez, va recordar que “Gavà forma part d’una de les zones humides i dels espais agraris més importants de Catalunya, com és el Delta i la Vall Baixa del Llobregat. La preservació del delta i del seu aqüífer, una de les reserves d’aigua més grans del país, són estratègiques per a la conservació del nostre patrimoni natural i per a l’impuls d’un desenvolupament econòmic sostenible i diversificat”.

Malgrat el suport d’ICV-EUiA, un dels partits que conformen el govern de la ciutat, el partit majoritari de Gavà -el PSC, que n’ostenta l’alcaldia-, va votar en contra de l’adhesió del consistori a aquest Manifest. Aquesta negativa de Gavà, és més significativa del que pot semblar a simple vista, ja que l’alcalde de la localitat baixllobregatina, Joaquim Balsera, és també el President del Consell Comarcal i del Consorci del Parc Agrari.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here