El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) convoca una jornada de mobilització per al dijous 13, amb actes de protesta a les escoles al migdia i una manifestació a la tarda. Escoles, AMPES i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, també es posicionen obertament contra la reforma

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]omescola ha convocat una concentració per mostrar el rebuig a l’avantprojecte de la llei educativa que planteja el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts. La protesta es farà dilluns vinent, coincidint amb al commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans, a dos quarts de set de la tarda a la plaça Sant Jaume.

A més, les entitats que conformen Somescola insten tots els centres docents a penjar en un lloc visible pancartes amb el lema ‘Per un país de tots, l’escola en català’ i a fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns 10 de desembre a la sortida de l’escola.

D’altra banda, les entitats que conformen el MUCE han convocat una jornada reivindicativa en defensa de l’educació pública i contra la LOCME i les retallades per a dijous vinent, dia 13. Així, el MUCE convoca el professorat i tota la comunitat educativa a organitzar actes de protesta als centres al migdia i a assistir a la manifestació que sortirà a les sis de la tarda de la plaça Universitat i anirà fins a la plaça Sant Jaume.

El MUCE convoca aquests actes de protesta amb el lema “Per la cohesió social: Ni LOCME, ni retallades. En defensa de l’educació pública i la llengua catalana”.

Els centres escolars, AMPEs i la regidoria d’Educació del Prat, en contra de la reforma que planteja Wert

El català és necessari a l’escola. Això és el que es desprèn de totes les opinions de directors, docents i AMPES de la ciutat baixllobregatina sobre l’esborrany de la nova llei d’educació. I és que el nou text legal treu el català com a assignatura troncal a la primària i a l’ESO i el deixa només com a una especialitat.  Tindrà davant dues llengües estrangeres i no serà d’avaluació obligatòria en les noves proves que el ministeri farà al final de cada cicle.

L’esborrany preveu que també desaparegui l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania i se substituirà per l’antiga Religió i Ètica. A més a més, si no hi ha una oferta pública, els pares i mares que vulguin escolaritzar els seus fills en castellà podran fer-ho en un centre privat, una despesa que hauria d’assumir la Generalitat.

Així, els responsables de l’Escola Sant Jaume, Arturo Ramírez; i del Jaume Balmes, Pietat Bodelón; així com la regidora d’Educació de l’Ajuntament del Prat, Pilar Eslava; han coincidit en denunciar públicament a El Prat Ràdio, la instrumentalització política d’un model d’èxit com és la immersió lingüística.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here