L’ajuntament de Vallirana inicia la campanya “Llavors contra la crisi” i sembrarà llavors al seu territori per intentar acabar amb l’atur promovent i fomentant el cooperativisme

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a solidaritat, l’equitat, la democràcia, la igualtat,  l’autoajuda, la autoresponsabilitat són els pilars en els que es basa la resistència de les cooperatives i fer empresa de forma col·lectiva és una bona aposta ja que redueix l’atur.

El foment del cooperativisme a la localitat baixllobregatina es concreta amb la celebració, el proper 15 de desembre, de la jornada “I Jornada de Cooperativisme. Vallirana 2012” a la Masia Molí de Can Batlle on es podrà visitar, a més, l’exposició “Construeix un món millor. Fes cooperativa.”, produïda per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya en el marc del 2012 Any Internacional de les Cooperatives, que ofereix una visió general del cooperativisme i convida les persones que la visiten a aprofundir i a participar en el moviment cooperatiu.

La jornada tractarà al matí d’aproximar-se al món cooperatiu amb una xerrada sobre què és el cooperativisme i seguidament s’aprofundirà en com crear cooperatives, sigui quina sigui la situació de partida. A la tarda es repassaran casos pràctics de cooperatives que es troben en moments diferents del seu cicle empresarial que reforcin la idea que el cooperativisme és una sortida exitosa davant la crisi. Els exemples seran: Sepra, Servei de Prevenció Integral, SCCL, Gestion Integral, SCCL, Eines, serveis socioeducatius, SCCL, SCCL Transportes El Prat, que van des dels serveis socioeducatius, la prevenció integral, assessoria i consultoria i el transport de mercaderies.

La Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vallirana és la promotora i organitzadora de l’event, amb el suport de la cooperativa Eines que el gestiona. Les inscripcions a la jornada estan obertes a www.vallirana.cat.

Segons el Ministeri d’Ocupació i l’Idescat, a Catalunya l’ocupació a les cooperatives creix i la caiguda de l’ocupació a les empreses mercantils no s’atura. Aquest és el marc que incentiva el cooperativisme.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here