El  “Pla supramunicipal sobre drogues i comportaments de risc”, “Cabalbaix” és una iniciativa dels municipis d’Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires que pretén donar una resposta estructurada al fenomen de les drogodependències als municipis

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l “Cabalbaix” preveu pròximament la signatura d’un conveni de cooperació entre els 4 municipis per al seu desenvolupament i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del Direcció General de Drogodependències i Sida de la Generalitat de Catalunya, del Consell Comarcal del Baix Llobregat i del CAS d’Olesa de Montserrat.

La gestió tècnica del pla correspon a GASS (Grup Associat pel Serveis de Salut), una entitat sense ànim de lucre especialitzada en la gestió de plans sobre drogues, intervenint en l’actualitat en més de 40 municipis de la comarca de Barcelona. El “Cabalbaix” preveu dotar a la zona d’una estructura que faciliti l’accés i doti als municipis de dispositiu de prevenció, tractament i inserció d’una forma estable i continuada.

Algunes de les primeres activitats que s’han dut a terme des del “Cabalbaix” han anat dirigides als centres d’educació secundària dels municipis, realitzant activitats per als joves de segon, tercer i quart de la ESO i han participat més de 1300 joves. S’han dut a terme 34 tallers de prevenció al consum problematic de drogues a tots els joves de segon i tercer de la ESO inicidint sobretot en el consum d’alcohol i cannabis.

Els tallers de prevenció a les aules son espais participatius on s’ofereix informació als joves sobre els riscs de consumir i on es dialoga sobre la seva visió del consum de drogues oferint eines per a una presa de decisions saludable.

Per altra banda els alumnes de quart d’ESO han participat a l’obra de teatre “NO EM RALLIS” que oferta l’associació de TEATRACCIÓ. És tracta d’una activitat de prevenció inespecífica on a través d’una obra de teatre es proporcionen eines per a la prevenció del consum problemàtic de drogues. Així doncs s’han dut a terme 6 obres de teatre en els diferents municipis.

Estan previstes per aquest any més activitats relacionades amb la prevenció al consum de drogues entre les quals cal destacar xerrades per a pares i mares, activitats per al foment de la nit segura, campanyes per a la prevenció al consum problemàtic de porros, cicles sobre drogues a la radio, etc…

Així mateix des de principi d’any està en marxa el Servei d’assessorament sobre drogues a través del 93 770 29 11 o bé cabalbaix@ajuntamentabrera.org on tots els ciutadans es poden adreçar per a qualsevol consulta en matèria de drogues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here