El Ple d’Olesa de Montserrat ha aprovat una moció conjunta que reclama a la Generalitat que les subvencions per a la construcció del pavelló de Sant Bernat siguin incorporades explícitament als pressupostos per al 2013

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Ple de l’Ajuntament d’Olesa ha aprovat una moció conjunta de tots els grups municipals que reclama a la Generalitat que les subvencions per a la construcció del pavelló de Sant Bernat que han d’aportar tant el departament d’Ensenyament com el Consell Català de l’Esport siguin incorporades explícitament als pressupostos de la Generalitat per al 2013

De la mateixa manera, la moció també sol·licita al departament d’Ensenyament del govern català que cerqui un espai on els alumnes de l’escola Sant Bernat puguin realitzar les classes d’educació física, sobretot en els mesos d’hivern, mentre no puguin disposar de l’equipament previst.   Des que es va inaugurar el nou edifici de l’escola Sant Bernat, el 2008, està pendent la construcció del gimnàs del centre. I és que en aquell moment tant l’Ajuntament d’Olesa com els responsables dels departaments d’Ensenyament i Esports de la Generalitat van apostar per la construcció d’un pavelló poliesportiu, que servís de gimnàs en horari lectiu, i donés servei al municipi la resta d’hores.

Van començar llavors anys de negociació, sobretot per lligar com s’havia de finançar el pavelló, en aquest cas a tres bandes, entre Ajuntament, departament d’ensenyament i departament d’Esports de la Generalitat. No va ser fins l’abril d’aquest any que per fi el consell Català de l’Esport va fer arribar a l’Ajuntament un conveni per a concretar la subvenció del govern català per a la construcció del pavelló. Ara bé, ja al setembre, la Generalitat va comunicar a l’ajuntament que el departament d’ensenyament no tenia diners per fer front a la seva part, deixant novament en suspens l’obra i un curs més els alumnes de l’escola Sant Bernat sense gimnàs on practicar educació física.

Davant la situació, l’ajuntament d’Olesa ha reclamat a la Generalitat que les subvencions per al pavelló, tant la del departament d’ensenyament com la del Consell Català de l’Esport, siguin incorporades explícitament als pressupostos de la Generalitat del 2013. Mentre, també es demana que el departament d’ensenyament cerqui un espai on els alumnes puguin practicar educació física i la manera de coordinar el desplaçament fins al mateix. Aquesta petició surt arran una reunió mantinguda per l’Ajuntament amb representants del professorat i l’AMPA de l’escola Sant Bernat, segons va destacar al Ple la regidora d’ensenyament d’Olesa, Pilar Puimedon.

Segons la regidora, està clar que és una vergonya que al final hi hagi tota una generació d’alumnes que hauran fet tots els cursos d’infantil i primària sense haver fet educació física en condicions.

Per a la regidora d’ERC Mireia Monfort, es tracta d’un projecte que ha arribat a un punt insostenible, i per tant, cal cercar una solució urgent perquè el centre no pot continuar en aquesta situació. Després de repassar totes les vicissituds per les quals ha passat el projecte, el regidor de l’Entesa dels Olesans i també director de l’escola Sant Bernat, Jordi Cornellas, va destacar que, al seu parer, ara és el moment de fer els moviments necessaris per reclamar a la Generalitat aquesta inversió. Per a Cornellas, el reclam, a més, no només ha de ser de l’ajuntament i l’escola Sant Bernat, sinó que també ha de partir de les entitats esportives locals, ja que el pavelló també els ha de donar servei fora de l’horari lectiu.

Des del PSC, el regidor Jaume Monné va recordar les dificultats que sempre hi ha hagut per consolidar les partides destinades al pavelló Sant Bernat, i va aprofitar per afegir que potser ara el Bloc Olesà viu en primera persones unes dificultats que també va viure l’anterior equip de govern i que el Bloc havia posat en dubte. També va estar d’acord amb què s’ha de reivindicar de manera ferma que la Generalitat inclogui el projecte al pressupost del 2013. Monné va aprofitar per demanar a CiU que ajudi a que la Generalitat atengui aquesta petició.

Precisament, el regidor de CiU Domènec Paloma va admetre que la Generalitat havia incomplert el seu compromís envers el projecte del pavelló Sant Bernat, i per tant, va dir que entenia l’enuig de les famílies de l’escola Sant Bernat pel retard en la construcció de l’equipament esportiu. Ara bé, va dir Paloma, per estar d’acord totalment amb la moció, CiU demanava un afegitó al text: en el punt en què es demana a Ensenyament buscar un espai on els alumnes de l’escola puguin fer esport mentre no es fa el pavelló, CiU demanava que s’inclogués que fos amb la coordinació de l’Ajuntament d’Olesa.

En aquesta petició no hi van estar d’acord ni el propi alcalde, Salvador Prat, ni el regidor de l’Entesa i director de l’escola Sant Bernat, Jordi Cornellas. Cornellas va dir que, en el seu parer, era la Generalitat qui té l’obligació de cercar una solució, que no només comporta un espai físic on poder fer educació física, sinó també dotar l’escola de personal suficient per poder fer els desplaçaments a aquest espai. Per la seva banda, l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, va dir que l’Ajuntament ja va proposar diferents alternatives de llocs al departament d’Ensenyament, i per tant, ara és la Generalitat qui ha de moure fitxa.

L’alcalde també va coincidir a opinar que, per a que es pugui plasmar l’acord al pressupost de la Generalitat, és necessari que els partits actuïn en conseqüència al Parlament de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here