Els Premis compten amb vuit categories diferents: poesia catalana i castellana, blog, conte, article de divulgació, poema, treball individual i treball d’investigació sobre Martorell

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Ajuntament de Martorell ha obert el termini per presentar obres per a participar en la 38a edició dels Premis Vila de Martorell.

Les obres es poden presentar, fins al 4 de febrer, en alguna de les vuit categories convocades: poesia catalana, poesia castellana, blog, conte, article de divulgació, poema, treball d’investigació sobre Martorell i treball individual.

Les dues distincions més reconegudes dels Premis Vila de Martorell són les categories de poesia catalana i castellana. Les obres literàries han de ser originals, inèdites i amb l’extensió habitual d’un llibre de poesia. Únicament es pot presentar una obra per autor en cada modalitat.

Els premi és de 2.000€ per al millor llibre de poemes en català i en castellà, així com l’edició del llibre. També hi ha una distinció al millor blog escrit en català, amb un premi de 350€ per a adults i un premi de 150€ per a joves.

Els Premis Vila de Martorell també disposen de reconeixements adreçats a aquelles persones que resideixin a la ciutat de Martorell. Els premis també estan oberts a la participació dels associats a les entitats culturals que estiguin inscrites al Registre municipal d’entitats de participació ciutadana de Martorell; els i les escolars matriculats als centres escolars de Martorell encara que no resideixin a la població, i al professorat que treballa en aquests centres encara que tampoc resideixi a la ciutat.

Els premis locals estan dividits en tres categories: adults, de 15 a 18 anys i per a joves de fins a 14 anys.

Els premis per adults són al millor poemari (900€); prosa (900€), conte (300€), article de divulgació o opinió (300€), poema (300€), treball d’investigació sobre Martorell (500€) i treball audiovisual (400€).

En la categoria de 15 a 18 anys, els premis són per al millor conte (250€) –novetat en aquesta edició-, guió (teatral o cinema) i monòleg (250€), poema (250€), treball d’investigació sobre Martorell (350€) i treball audiovisual i/o telemàtic (350€).

Els premis per a joves fins a 14 anys són per al millor conte (200€) i poema (200€). Els imports d’aquests dos premis aniran destinats a l’adquisició de material escolar.

Lliurament de les obres

Per a participar en els Premis Vila de Martorell s’ha de presentar un exemplar en paper i un exemplar en CD. A la portada de l’obra no es pot posar ni el nom ni el pseudònim, sinó que només hi ha de figurar: 38è Premi Vila de Martorell 2013, el títol de l’obra i la modalitat literària.

Les dades personals s’han d’ajuntar a la butlleta d’inscripció, emplenada per duplicat, la qual es pot descarregar al web de l’Ajuntament o bé sol·licitar-la per correu electrònic a cultura@martorell.cat.

Al web de l’Ajuntament es poden descarregar les bases de participació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here