Els representants de la plantilla havien convocat les mobilitzacions durant el mes de desembre, en contra el pla de reestructuració de la companyia que preveu 4.500 acomiadaments

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls sindicats d’Iberia van anunciar ahir que desconvoquen la vaga que tenien prevista pels dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre. Després d’una reunió amb la direcció de la companyia, els representants dels treballadors i treballadores van decidir cancel·lar les aturades que havien convocat els sindicats UGT, CCOO, USO, Asetma i Sictpla per protestar contra el pla de reestructuració de la companyia aèria, que preveu l’acomiadament de 4.500 persones.

La reunió d’ahir es va convocar la setmana passada, després que les parts no arribessin a un acord durant la trobada del darrer 7 de desembre. En un comunicat, Iberia celebrava que “la desconvocatòria de la vaga pot i hauria de ser un primer pas en el camí necessari del diàleg i la negociació, que és l’única via raonable per resoldre els problemes actuals de la companyia sense que els clients es vegin perjudicats”.

Divendres passat la ministra de Foment, Ana Pastor, va demanar responsabilitat i diàleg als sindicats i a la direcció d’Iberia per evitar la vaga de sis dies abans de les festes de Nadal. En roda de premsa, Pastor va subratllar que ara mateix a Espanya “no li convé el conflicte”, sinó l’entesa, i va reclamar estar “a l’alçada de les circumstàncies i que es respectin els drets de la ciutadania”. “Demano aquest últim esforç perquè el servei pugui desenvolupar-se amb normalitat”,va dir.

Cap acord laboral entre la direcció i els sindicats

L’aerolínia va confirmar que en la reunió no s’ha arribat a cap acord, tot i que la direcció va assegurar que “Iberia ha mostrat la màxima flexibilitat cap a les propostes que han fet sindicats”.

El comunicat de la companyia lamentava que “s’ha perdut una oportunitat d’avançar, però també podria ser un primer pas per a futures negociacions”.

Iberia espera que “en el futur es recorri al diàleg i a esgotar les negociacions abans de convocar vagues que infringeixen un greu dany a l’empresa i als clients”. L’aerolínia es va contratular pels seus clients, “que finalment podran viatjar sense problemes, tot i que el dany a la imatge i als comptes de la companyia ja està fet”.

Els sindicats, en canvi, creuen tenir el recolzament del Govern i segons han declarat, el que han fet és “aixecar el peu per no tener com a ostatges als usuaris”. Sembla que la vaga es podria traslladar a les jornades del 7 a l’11 de gener.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here