El dimecres 12 de desembre a les 10:30h a la seu de Cornellà, la UGT del Baix Llobregat celebra una Jornada de presentació i debat de les propostes pel XIV Congrés de la UGT de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls afiliats i afiliades de la UGT, podran realitzar esmenes a la ponència congressual, per incloure-les com a propostes en les Federacions corresponents, que aquestes defensaran al Congrés. Si les aportacions venen de persones no afiliades també seran recollides, encara que no tindran valor d’esmenes, però arribaran a l’equip de redacció de la ponència per ser valorades.

Per primer cop un sindicat obre aquesta possibilitat de que el document que es debatrà al seu congrés pugui rebre esmenes i propostes directes dels seus afiliats i afiliades i també de gent externa al sindicat. Les propostes també es poden fer arribar online, mitjançant aquest enllaç, on s’hi pot trobar el document congressual.

Més col·laboració entre sindicats

Les direccions nacionals de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya han acordat presentar als seus respectius congressos, que tindran lloc al mes de desembre de 2012 i d’abril de 2013, respectivament, una proposta de protocol per a aprofundir en els elements d’unitat d’acció sindical.

Aquesta unitat d’acció es proposa fer en relació a temes com el marc català de relacions socials i laborals, la representació i participació institucional, la negociació col•lectiva sectorial i conflictes a l’empresa, l’organització i posada en marxa de serveis d’assessorament tècnic, jurídic i econòmic per a l’afiliació, i les eleccions sindicals i representació a l’empresa.

Un cop finalitzats ambdós congressos, les direccions nacionals que hagin sortit de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya desenvoluparan els continguts, signaran el protocol i crearan a tal efecte un comitè d’enllaç. El protocol d’unitat d’acció sindical es farà públic conjuntament en el termini d’un mes a la finalització dels congressos d’ambdues organitzacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here