La Plataforma Aturem Eurovegas es refunda en Delta Viu per continuar defensant el territori i generant alternatives, ja que segons la Plataforma “l’ombra d’Eurovegas s’ha allunyat però el Delta continua amenaçat”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés de que es conegués que Eurovegas no s’instal·laria al Baix Llobregat, la Plataforma Aturem Eurovegas tenia clar que “calia continuar treballant per aquest espai tan vulnerable. S’havia d’aprofitar la xarxa d’entitats i persones compromeses creada durant aquests mesos”.

Així, el dia 27 d’octubre, a Sant Boi de Llobregat, la Plataforma va decidir reformular-se en “Delta Viu – Plataforma per la recuperació dels espais agraris i naturals del Delta del Llobregat”, mantenint l’esperit de lluita, però segons fonts de la Plataforma, “en clau més constructiva”.

Així, el dia 1 de desembre es va organitzar una trobada per començar a definir les línies de treball de la nova Plataforma. Una vintena de persones de diverses procedències vinculades a l’antiga Plataforma Aturem Eurovegas, i altres de noves, es van citar al Centre Cívic Jardins de la Pau del Prat. En assemblea oberta van donar forma al nou projecte, organitzant-se en comissions.

La Comissió d’Agricultura, es proposà aconseguir l’ampliació del Parc Agrari, la necessitat d’un banc de terres per gent desocupada i la creació d’una escola agro-pecuària autogestionada, entre d’altres.

La Comissió d’Espais Naturals treballarà sobretot les estratègies de divulgació i defensa de la gran riquesa naturalística del nostre delta. I com a nova creació aparegué la Comissió de Defensa del Patrimoni Històric dels Terrenys Deltaics. També s’ha aprovat un nou Manifest, s’ha creat un nou logo i web que seran públics aviat.

Els mesos posteriors a fer-se pública la decisió d’Adelson, la Plataforma ha continuat treballant, segons fonts de la mateixa, “no només repensant-nos sinó també amb les nostres tasques habituals de difusió: xerrades, participació a fòrums, entrevistes i articles, i amb la exhibició de l’exposició sobre el Delta nascuda durant la darrera lluita, El Delta del Llobregat, tan fascinant com desconegut”, que es podrà visitar a la Fira Avícola del Prat els propers dies 14, 15 i 16 de desembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here