Un dissabte 13 de desembre de 1980, des de la casa de la Maria Ros, un grup d’apassionats de la ràdio es llençaven a l’aventura de tirar endavant Ràdio Molins de Rei. Avui s’han donat a conèixer els PREMIS RÀDIO MOLINS DE REI 2012

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n grup de molinencs i molinenques apassionats de la ràdio, van iniciar l’any 1980 l’aventura de crear Ràdio Molins de Rei. Eren Miquel Armengol, Jaume Gras, Toni Caminal, Carles Guilera, Núria Egido, Manel Navarro i Tòfol Artés.

32 dos anys després, Ràdio Molins de Rei ha esdevingut una referència en el món local de les ones pel seu arrelament a la vila, el seu compromís social i la seva ferma aposta pel periodisme de proximitat.

En plena crisi dels mitjans de comunicació, Ràdio Molins de Rei continua les seves emissions i el seu procés de modernització amb nous serveis com la “Ràdio a la carta” a través d’Internet (www.molinsderei.cat/radioalacarta) i la seva presència a les xarxes socials, així com la recuperació dels Premis de la Radio,que es presenten el proper dilluns 17 de desembre.

El seu equip humà, Oriol Romeu, Roger Tuset, Sílvia Artés, Josep Montano i Elisabet Gonzàlez, han redoblat esforços per mantenir la ràdio en ple funcionament, amb una programació pròpia i diferenciada, gràcies a l’ajut i compromís dels més de 150 col·laboradors, amb edats que van dels 15 als 80 anys.

L’Ajuntament de Molins de Rei referma el seu compromís amb la Ràdio. En aquest sentit, està treballant per actualitzar el seu reglament i dotar-la d’una normativa adequada als temps actuals, que garanteixi el seu funcionament i vessant de servei públic.

S’han presentat els PREMIS RÀDIO MOLINS DE REI 2012

Avui, a les 13.15 h, a la sala d’actes de Ca n’Ametller, ha tingut lloc la presentació dels PREMIS RÀDIO MOLINS DE REI 2012 a càrrec de l’alcalde Xavi Paz, el 1r tinent d’alcalde Joan Ramon Casals i el responsable de programació de Ràdio Molins de Rei, Oriol Romeu.

Durant la presentació s’han donat a conèixer les novetats de l’edició d’enguany i els candidats a Molinenc/a d’Honor, que serà escollit mitjançant votació popular. Es pot votar a través del web www.premisradiomolinsderei.net

Els candidats/es són:

JOAN REQUENA MAÑAS. Responsable durant més de 40 anys del bar Garbí de la plaça de Catalunya.

MERITXELL PUIG JODAR. Responsable de la “canalla” de la colla castellera Matossers de Molins de Rei.

PEP BERGADÀ MITJANS. Dissenyador gràfic. Impulsor d’activitats culturals com el Cineclub, Contrabaix i Daltabaix.

JAUME VILLANUEVA MASSA. Home de teatre. Recentment premiat amb l’espectacle “La Vampira del Raval” a l’edició 2012 dels premis Butaca.

MANUELA ÁLVAREZ “Manolita”. Ha dedicat bona part de la seva vida a col·laborar en associacions contra l’alzheimer, l’alcoholisme i altres accions solidàries.

EULÀLIA RAVENTÓS “Laieta”. Artista de gran vàlua, avançada a la seva època i una de les pioneres de la pintura a Molins de Rei.

El resultat es farà públic durant la gala dels premis, el proper 11 de gener a les 20:30h al Foment Cultural i Artístic. Durant la gala es lliuraran els guardons als molinencs i molinenques més destacats en els àmbits de Cultura, Educació, Solidaritat, Innovació, Esports, Comerç i petita empresa.

El premi Comunicació Miquel Armengol d’aquest any és per al presentador de televisió i periodista Jordi Hurtado.

La gala, oberta a tothom i gratuïta, comptarà amb les actuacions de Baketomba i de la Banda dels Premis (formada per Sergi Carós, Gerard Capdevila i els guanyadors del Sona9 Gerard Tort i Sergi Estella). Durant l’acte de presentació, l’alcalde Xavi Paz ha assenyalat que “enguany donem un salt de modernitat als premis, tal com estem fent amb la ràdio per adaptar-la als nostres temps i, alhora, obrir els Premis a tothom, ja que tots hi participem”

Per la seva part, Oriol Romeu, responsable de Ràdio Molins de Rei, ha destacat que “hem fet un esforç per renovar els Premis, amb nova imatge, nous jurats i una gala de lliurament plena de sorpreses”. També ha volgut definir els premis com “una oportunitat de reconèixer i fer justícia al teixit social de la vila i a les persones que hi dediquen energies per millorar-la”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here