La decisió ha de ser aprovada dilluns, a través d’una moció de rebuig de l’avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat de l’educació. Com faran altres consistoris, el text mostra el rebuig del municipi al polèmic avantprojecte de llei orgànica d’educació però, Collbató anirà més enllà i inclou declarar al ministre Wert persona “non grata”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Collbató mostrarà demà el seu rebuig a l’avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat de l’educació i als efectes que aquest haurà de tenir sobre el model d’integració lingüística aplicat al llarg de 30 anys a les escoles catalanes.

A través d’una moció conjunta presentada per l’equip de govern —PSC i CiU— i pels grups municipals del GIC-Entesa i d’ERC, el consistori mostrarà el seu compromís amb l’actual model. De la mateixa manera, el text que es presentarà inclou la reprovació municipal a l’actuació del govern espanyol, en especial pel que fa al paper del ministre d’Educació, José Ignacio Wert.

Per aquest motiu, la moció proposarà que el ministre sigui declarat persona non grata al municipi. Entre els aspectes que es destaquen a l’apartat expositiu del text per tal d’emprendre aquestes decisions es destaca l’èxit assolit pel sistema educatiu pel que fa a la convivència i la cohesió social a través de la integració lingüística de l’alumnat. Per  això es considera que darrera d’aquesta acció, s’hi troba exclusivament “la voluntat de trencar amb els processos de normalització lingüística del català”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here