La ciutat baixllobregatina mostra el seu rebuig unànime a la reforma prevista pel ministre Wert i el seu suport al model d’escola catalana, així com a la declaració de l’any que ve com a Any del riu Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Ple de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha mostrat el seu suport explícit al model d’escola catalana i el seu “rebuig rotund” a l’esborrany de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa que vol aprovar el ministre d’Educació, José Ignacio Wert.

De forma unànime, els nou regidors de l’Ajuntament han aprovat una moció on s’avala el model d’immersió lingüística vigent i s’insta el Govern català a “continuar aplicant la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que està en plena consonància amb els principis educatius recollits en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i que és l’eina que garanteix que no se separen els infants par raó de llengua, assolint tots ells perfecte coneixement del català i del castellà”.

Alhora, el ple ha expressat el seu suport a la Generalitat en la defensa de les competències educatives de Catalunya i “en totes aquelles actuacions que porti a terme per defensar el català i el model lingüístic de la nostra escola”.

El 2013, Any del riu Llobregat

L’Ajuntament de Castellví s’ha sumat a la iniciativa de declarar l’any 2013 “Any del riu Llobregat”, amb l’objectiu de fer un reconeixement al riu que ha estat lligat a la història de la majoria de poblacions de la comarca.

Diferents entitats cíviques dels municipis riberencs s’han reunit sota el nom de Llobregat SOStenible per realitzar tot un seguit d’accions de sensibilització, d’estudis i de propostes de millora al voltant de la conca del Llobregat durant l’any 2013 recollides en l’anomenat “Manifest pel riu Llobregat”.

Castellví no té accés directe al Llobregat, però sí a l’Anoia, un dels seus principals afluents. Els acords de la moció sol·liciten, entre d’altres aspectes, la creació d’una Comissió del riu Llobregat, mixta, entre administracions i entitats, per tal d’elaborar un programa per al 2013 i tenir cura del seu compliment, comissió de la qual Castellví en formarà també part.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here