La plantilla d’autobusos de TMB desconvoca tant la vaga que havia de començar avui fins al dia 21, com la prevista per la setmana del 25 al 28 de febrer. Per la seva banda Iberia ha acordat no convocar una vaga, com a mínim, fins al mes de febrer de 2013

La situació de TMB Autobusos

La plantilla d’autobusos de TMB ratifica en assemblea la desconvocatòria de vaga parcial. El preacord implica que els treballadors no perdran poder adquisitiu des d’ara i fins al gener del 2015

Els treballadors d’autobusos de TMB van ratificar ahir en assemblea, el preacord que permet desconvocar la vaga parcial que hi havia prevista per a tota aquesta setmana i per al 25 al 28 de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress.

Segons han confirmat fonts de l’empresa, el preacord implica que els treballadors no perdran poder adquisitiu d’ara i fins al gener del 2015. Els sindicats CGT, Actub i PSA van acordar desconvocar la vaga el divendres passat.

La direcció de TMB ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors per minimitzar l’efecte de l’eliminació de la paga extra, que s’inclou en el reial decret 20/2012 aprovat pel govern espanyol. L’empresa avançarà el pagament de les pagues extres d’aquí al gener del 2015 i d’aquesta manera al mes de gener els treballadors ja començaran a rebre una primera remuneració, que serà la paga extra del passat mes de març.

La situació d’Iberia

Els sindicats d’Iberia descarten la vaga després d’arribar a un preacord amb l’empresa. L’ERO que afecta 4.500 persones amplia l’horitzó d’aplicació del 2015 al 2017

Els sindicats majoritaris d’Iberia van descartar aquest dilluns fer vaga, com a mínim d’ara i fins al 31 de gener del 2013, després d’arribar a un principi d’acord per iniciar una negociació sobre la reestructuració de l’aerolínica. Per tant es descarten les vagues de les jornades del 7 a l’11 de gener del proper any.

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per l’aerolínia preveu la retallada de 4.500 llocs de treballs. Segons l’acord, s’ampliarà l’horitzó d’aplicació de l’ERO del 2015 a 2017.

El pacte es va portar a terme després d’una reunió que va tenir lloc al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) i a la qual van assistir-hi representants dels sindicats CCOO, UGT, USO, Sticpla, Asetma i CTA Vol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here