Durant les festes no faltaran activitats tradicionals com el Pessebre Vivent, l’Exposició de Pessebres, que enguany tindrà unes espectaculars dimensions, i altres que es consoliden com la visita al laboratori de l’astròleg Sadurní a la Torre de la Creu

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]mb el lema “Nadal amb cor” l’Ajuntament de Sant Joan Despí i les entitats de la ciutat han preparat una programació nadalenca amb activitats adreçades a tots els públics, però amb una especial atenció als infants.

Algunes de les activitats destacades en aquests dies són l’Exposició de Pessebres, que enguany arriba a la 56a edició, el Pessebre Vivent, la Festa de Nadal de la Gent Gran, i d’altres de noves que han començat a consolidar-se, com la visita al laboratori de l’astròleg Sadurní. La solidaritat també tindrà un espai especial amb la campanya de recollida de joguines que organitzen conjuntament Creu Roja Joventut i Ràdio Despí.

La 56a Exposició de Pessebres, que es pot visitar fins al 6 de gener a la seu de l’Associació de Pessebristes, mostrarà enguany com a novetat un pessebre de tres metres per tres, unes mides gegantines tenint en compte que tradicionalment l’associació conrea l’art del pessebre en petit format amb diorames. D’aquesta manera l’entitat recupera una vella tradició, la dels pessebres monumentals, que es va deixar de fer a Sant Joan Despí fa dècades. No faltaran, però, els diorames que han caracteritzat tradicionalment questa exposició. Per la seva banda, el Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre presentarà del 24 al 27 de desembre al Parc de Sant Pancraç la 21a edició del Pessebre Vivent, on hi participen més d’un centenar de voluntaris.

Els infants podran conéixer més detall sobre l’arribada dels Reis Mags d’Orient amb la visita al laboratoi de l’astròleg Sadurní, el fidel col·laborador de Ses Majestats que viu a la Torre de la Creu des d’on segueix les seves passes. Els dies 28 i 29 de desembre, de 18 a 20 h, els petits i petites podran visitar la casa i veure in situ la feina d’en Sadurní a través d’una finestra. Els infants podran conéixer més detalls de com ajudar als reis a arribar a Sant Joan Despí durant el lliurament de les cartes als patges (3 i 4 de gener, de 18 a 20.30 h, davant de l’Àrea de Serveis a la Persona) al tendall màgic des d’on Sadurní explicarà més detalls de la màgica arribada.

El Caga Tió també serà present a la pràctica totalitat de la ciutat amb propostes solidàries paral·leles com la recollida d’aliments i de joguines, tallers infantils, cantada de nadales, xocolatada, espectacles etc. Hi haurà Caga Tió el 21 de desembre (plaça de l’Estatut), el 22 de desembre (plaça del Mercat) i 23 de desembre (plaça del Centre Cultural Mercè Rodoreda). L’espectacle El Drac Pet (28 de desembre, Teatre Mercè Rodo- reda), la ballada de sardanes amb la Cobla Principal del Llobregat (26 de desembre, plaça de l’Ermita), el concert d’Any Nou (1 de gener, església de Sant Joan Baptista), la representació infantil de Els Pastorets (30 de desembre, al local Filles de Maria, seu del Grup Esplai El Castanyot) o la II Fira de Nadal (3 de gener, plaça de la Sardana(passeig del Canal), són altres de les propostes atractives per gaudir d’aquests dies de festa.

La ciutat vol donar un paper destacata a la solidaritat aquests dies. Per això, Creu Roja Joventut i Ràdio Despí han organitzat una campanya de recollida de joguines, que es podran lliurar als centres cívics, al casal de joves El Bulevard, Ràdio Despí i Creu Roja Joventut fins al 4 de gener. A més, el 22 de desembre Ràdio Despí farà la seva tradicional Ràdio Marató amb programes especials que s’aprofiten per recollir joguets a la seu de l’emissora a més a més de a la plaça de l’Ermita, a la plaça Antonio Machado i al centre comercial Esclat. Per últim, el 23 de desembre, a les 11 h, al poliesportiu Francesc Calvet, es farà un partit solidari que enfrontarà a membres del consistori amb membres de Creu Roja i Ràdio Despí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here