La Sant Silvestre de Castelldefels celebrarà 30 anys al Canal Olímpic. L’organització prepara una edició especial de la cursa, en la qual espera reunir entre mil i tres mil participants de totes les edats. Aquesta és la cursa de Sant Silvestre més antiga del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Sant Silvestre-Cursa del Capó de Castelldefels es disputarà la tarda del 31 de desembre, sobre tres recorreguts d’1, 5 i 10 quilòmetres, al Canal Olímpic de Catalunya. La cursa, que arriba a la trentena edició, es va presentar divendres 21 de desembre en un acte celebrat a l’Espai Ramon Fernández Jurado de la Biblioteca de la vila baixllobregatina.

En el decurs de la presentació, el regidor vicepresident del Patronat d’Esports, Marc Soler (PP), es va refereir a l’esdeveniment atlètic com “una mostra més de la passió de Castelldefels per l’esport ”. L’Ajuntament, va dir Soler, “dóna suport a totes les iniciatives esportives que es desenvolupen a la ciutat”. “Si parlem d’atletisme només hem de recordar la Pujada al Castell, de què fa pocs dies celebràvem l’edició número 31, la Marató del Mediterrani, que es consolida any rere any… Són molts esdeveniments —va dir el regidor— que, entre d’altres, han merescut que siguem Ciutat Europea de l’Esport 2013 i subseu dels futurs Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017”.

També van intervenir el coordinador tècnic de la cursa des dels inicis, l’any 1982, Antoni García Herranz; Ramon Montfort, en qualitat de representant de l’empresa organitzadora, Firasports; i el director del Canal Olímpic de Catalunya, Arseni Da Palma.

Veterà corredor de fons des de fa dècades, García va subratllar que la de Castelldefels és “la segona cursa de Sant Silvestre més antiga de Catalunya i la més antiga de la comarca del Baix Llobregat”. Des de l’any 2005 entrega un premi que l’ha distingit des d’aleshores: un capó, darrerament de raça Prat.

L’esperit de la cursa,  va dir  el coordinador tècnic, és “acomiadar l’any corrent amb la família i els amics, i compartir la xocolatada que se serveix al final”. Al seu torn, Montfort va manifestar que “ens omple de satisfacció assumir l’organització d’una cursa de Sant Silvestre adreçada al públic familiar”.

Per la seva banda, Da Palma va mostrar la seva satisfacció perquè la instal·lació olímpica que dirigeix “pugui brindar suport i ser l’escenari d’una cursa d’aquestes característiques, tan veterana i que, a més, ofereix un recorregut ideal per als handbikers, que s’inscriuran en un bon nombre”. Da Palma, com la resta de participants, va agraïr el suport dels patrocinadors i del Parc Mediterrani de la Tecnologia-UPC, ja que un tram de la cursa de 10 km transcorre per aquest espai.

La Sant Silvestre-Cursa del Capó de Castelldefels presenta aquest any un recorregut ideal per als handbikers, ja que no hi haurà esglaons ni voreres a superar. El handbike és el tricicle que permet que les persones discapacitades sense mobilitat a les extremitats inferiors puguin practicar bé l’atletisme, bé el ciclisme.

Un dels moments més emotius de la presentacióva ser l’homenatge al coordinador de la cursa des dels seus inicis, fa trenta anys, Antoni Garcia Herranz, que va rebre una placa amb què l’Ajuntament de Castelldefels reconeix la seva tasca apassionada per la Sant Silvestre. L’organització espera reunir entre 1.000 i 3.000 participants.

 

Foto titular: Pàgina web de l’Ajuntament de Castelldefels

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here