El conseller de Territori considera que és “legítim i respectable” que la decisió final quedi en mans del TSJC

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat aquest divendres que el litigi al voltant de la concessió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona demostra que a Catalunya hi ha “transparència” i és un “Estat de Dret amb garanties i seguretat jurídica per tothom”. “En una república bananera, com diuen alguns, això no passa i els governs concedeixen a qui els sembla més oportú”, ha sentenciat Vila.

El Govern i el conseller estan convençuts que la mesa de contractació que va assignar l’ATLL a Acciona va fer correctament la seva feina i per això procedeix que els gabinets jurídics de la Generalitat presentin un recurs contra aquesta decisió. En unes declaracions després d’inaugurar el desdoblament de l’Eix Transversal, Vila ha explicat que és “satisfactori” que un òrgan independent fagi un informe contrari a una decisió de l’administració pública i que això genera garanties i seguretat jurídica per a tothom.

Segons el conseller, és “legítim i respectable” que ara la decisió quedi en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “Ara toca que la justícia doni la raó a una de les dues parts. A ningú se li escapa que hi ha dues empreses interessades en la privatització de l’ATLL que estan en litigi i es legítim que competeixin”, ha indicat.

El Govern va anunciar dijous que recorreria la decisió d’un òrgan independent de control sobre les adjudicacions públiques, que va qüestionar la concessió de l’ATLL a Acciona en detriment d’Agbar. La Generalitat obrirà una via contenciós-administrativa contra aquesta resolució per defensar la decisió dels seus funcionaris.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here