Homs assenyala que el litigi entre òrgans de la Generalitat mostra que es tracta d’un procés “garantista” mentre Navarro (PSC) troba “incomprensible i escandalós” que la Generalitat s’autoimpugni l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l portaveu del Govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs, va assegurar que el gabinet jurídic central de la Generalitat recorrerà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la resolució de l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), sobre l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Homs va atribuïr a una “divergència de criteri” el litigi per la concessió de l’ATLL, adjudicada a Acciona per una mesa de contractació formada per funcionaris de la Generalitat, i l’òrgan de control de l’OARCC, també depenent de l’administració catalana, que ha apreciat “contradiccions” en el procés. En la roda de premsa per informar dels acords del Consell Executiu, el portaveu del Govern va assenyalar que el desacord entre òrgans de la Generalitat mostra que el procés d’adjudicació de l’empresa pública ha estat “garantista”.

“Les coses es van fer bé, tenim confiança en els funcionaris i els mecanismes de control funcionen amb transparència”, va indicar Homs.

Per això, segons Homs, “la lògica porta a pensar” que el gabinet jurídic central de la Generalitat recorrerà per la via contenciós-administrativa davant del TSJC la resolució de l’OARCC.

Segons Homs, és ara l’administració de justícia qui ha de resoldre la divergència entre l’òrgan tècnic que adjudica un contracte públic i l’òrgan de control que no està d’acord amb aquesta decisió. “Aquests processos tenen un component de litigi jurídic, però això no és un problema, sinó una garantia per a tots plegats”, va apuntar.

Homs separa la “decisió política” de privatitzar l’ATLL del procés tècnic d’adjudicació

El portaveu va deslligar aquest litigi de l’actuació del Govern, ja que “la decisió política és la privatització de determinades empreses públiques per evitar retallades”, i a partir d’aquí, “la implementació d’això a través d’un concurs per adjudicar l’ATLL és un procés que correspon fer als funcionaris d’acord amb la legislació vigent”

En referència a Acciona i Agbar, les dues companyies que van competir per l’adjudicació de l’ATLL, Homs va assenyalar que “les empreses legítimament han d’actuar i la Generalitat també ha d’actuar defensant els funcionaris que prenen les decisions en la mesa de contractació”.

Igualment, Homs es va mostrar disposat a què el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, comparegui davant del Parlament per explicar l’actuació del seu Departament en la privatització de l’ATLL i l’actuació dels funcionaris de la Generalitat si així ho sol·licita la cambra catalana.

Navarro troba “incomprensible i escandalós” que la Generalitat s’autoimpugni l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat

El primer secretari del PSC reclama al Govern que aclareixi com ha transcorregit el procediment.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha qualificat “d’incomprensible i escandalós” que hi hagi un organisme del propi Govern que digui que el concurs d’adjudicació del servei d’aigües Ter-Llobregat a Acciona s’ha fet malament, sumant-li el fet que ara la Generalitat “presenti un recurs contra el seu propi organisme”.

Navarro ha recordat que els socialistes no haurien fet aquesta privatització, però ara que s’ha fet, ha denunciat que “no hi ha hagut transparència” i per això, “que la Generalitat s’autoimpugni és escandalós”. El primer secretari del PSC ha demanat al Govern que aclareixi el procediment, “amb quines condicions i garanties s’ha fet” i “busqui una solució”.

Millo qualifica de “ridícul i sospitós” que el Govern recorri la resolució que exclouria Acciona del concurs d’adjudicació de l’ATLL  

El portaveu del PPC al Parlament assegura que l’executiu espanyol va pagar el traçat inicial de l’Eix Transversal i acusa Mas d’ocultar-ho Barcelona (ACN).- El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, considera “ridícul i sospitós” que el Govern recorri contra la resolució que exclouria Acciona del concurs d’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), tal com va anunciar aquest dijous el conseller de presidència, Francesc Homs.

Per Millo, això demostra que “alguna cosa s’ha fet malament” i en aquest sentit considera que “algú hauria d’assumir les responsabilitats” de la gestió. D’altra banda, el portaveu popular ha acusat el president Mas d'”ocultar novament la veritat” en afirmar que les obres públiques tenen millor resultat quan s’executen des de Catalunya i ha assegurat que “el traçat inicial de l’Eix Transversal el va pagar el govern de l’estat”.

Enric Millo considera que el procés d’adjudicació de la gestió d’ATLL a Acciona s’ha portat amb “precipitació i manca de transparència” i ha afirmat que aquest fet “denota que les aigües baixen tèrboles”. En aquesta línia, ha alertat que “aquesta possible negligència temerària” pot provocar “conseqüències econòmiques molt greus per la Generalitat”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here