El PSC també planteja una modificació legislativa perquè el subministrament d’aigua a la Regió Metropolitana es presti des d’un ens públic

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l portaveu del grup parlamentari socialista, Maurici Lucena, i el diputat del PSC Jordi Terrades han registrat una proposta de resolució que insta el Govern a anul·lar la concessió d’Aigües Ter-Llobregat. El grup socialista també ha plantejat una modificació legislativa perquè el subministrament d’aigua a la Regió Metropolitana es presti des d’un ens públic.

El PSC ha afirmat que la Llei òmnibus “va comportar l’inici del desmantellament de les institucions públiques d’aigua de Catalunya”. El grup socialista ha fet notar que l’aigua és a l’estat espanyol “per llei, de titularitat pública” i que segons la directiva marc “no és un bé comercial com els altres, sinó un patrimoni que cal protegir”.

La proposta de resolució critica que la  Llei òmnibus va determinar “la dissolució de l’ens d’abastament d’aigua Ter Llobregat, incorporant el seu patrimoni al patrimoni de la Generalitat i subrogant-se en la posició jurídica de l’esmentat ens d’abastament d’aigua pel que fa als béns, els drets i les obligacions de qualsevol tipus de què sigui titular”.

“L’aigua és un dret de les persones i com a tal correspon als poders públics vetllar per la seva conservació i garantir-ne el seu accés”, recull la proposta de resolució socialista.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here