Finalment, el sector del taxi i l’IMT han arribat a un acord inicial. Els taxistes tornaran a la situació anterior a l’actual mesura, però les dues parts s’emplacen per trobar solucions a la caiguda de la demanda

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés de reunir-se durant aproximadament dues hores, l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) i el sector del taxi han arribat a un principi d’acord per eliminar el sistema de torns, que s’aplicava de de l’inici de 2013 i que ha generat les protestes dels taxistes autònoms.

Les protestes ja havien sortit del marc de l’Aeroport del Prat, i més d’un centenar de taxistes han tallat aquest migdia durant uns minuts la Ronda Litoral a l’altura de la Zona Franca. Els taxistes han tallat la via en els dos sentits de la marxa durant uns vint minuts des del voltant de dos quarts de dotze del migdia.

La celebració de la reunió ha motivat que centenars de taxistes en vaga s’hagin desplaçat també a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per mostrar el seu suport als companys reunits i pressionar l’IMT.

L’IMT preveu eliminar la mesura a partir de les sis d’aquesta tarda per poder donar marge als conductors que estan complint els torns d’avui.

Per tant, els taxistes tornaran a la situació en la que es trobaven fins a l’inici de 2013 i la implantació d’aquesta nova mesura, de manera que els conductors disposaran d’horari lliure amb dos dies de festa a la setmana i a l’Aeroport del Prat continuarà la rotació de la flota cada mes, entre els taxistes amb llicències parells i imparells.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here