És una associació de persones i col·lectius que davant la manca d’espais autogestionats de la ciutat han decidit organitzar-se i crear un espai on impulsar i crear teixit social, alhora que treballen per reconstruir la democràcia participativa als barris

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]vui a partir de les 18 hores obre les seves portes l’Ateneu Popular de Cornellà, ubicat al carrer Jacint Guerrero, 8, del barri de la Gavarra.

És una iniciativa de persones i col·lectius que davant la manca d’espais autogestionats de la ciutat han decidit organitzar-se i generar a Cornellà un espai on impulsar i crear teixit social.

Dins de l’Ateneu participen col·lectius amb objectius comuns i que treballen de diferents formes a la ciutat, com l’Assemblea d’Indignats de Cornellà, el Comitè de Solidaritat Sandinista, el col·lectiu veïnal Des de baix Cornellà, Revolta Global, l’Assemblea de Joves de Cornellà, Cornellà Sense Fronteres i Espurna Negra.

“Aquest és un projecte que sorgeix, també, en resposta a un context social i polític que no ofereix alternatives a la ciutat de Cornellà”, afirmen des de l’Ateneu Popular de Cornellà.

L’Ateneu també preten recuperar la figura de l’ Ateneu com a punt de trobada entre veïns i veïnes actius per la ciutat, “afavorirnt l’autogestió com a a part fonamental de la cultura ciutadana”; entre els seus objectius també es troba treballar per reconstruir una democràcia participativa als barris.

Després de mesos de feina, avui s’inaugura la seu de l’associació

Així, avui des de les 18 hores i fins la mitjanit s’han programat diverses activitats per tal que tothom pugui conèixer el projecte, l’espai, les persones i col·lectius que l’estan impulsant i les activitats programades per als propers mesos.

També es podrà veure una exposició fotogràfica de la història dels ateneus a Cornellà, i la seva evolució, es projectaran vídeos de diferens moviments socials, hi haurà sopar a preus populars, l’actuació de Muyayo Rif, música Amazigh (Cornellà sense fronteres) i rumba en directe.

“Tot i que el projecte és incipient, la resposta per part de la ciutadania ha estat bona i han ajudat molt, humana i econòmicament, a tirar endavant el projecte”, expliquen des de l’Ateneu Popular.

“Estan responent des de la participació a través dels col·lectius, així com ajudant en les reformes que s’han hagut de fer al local, i fent-se socis i sòcies de l’Ateneu; la valoració d’aquests primers mesos és positiva ja que el projecte s’ha tirat endevant des d’una iniciativa popular i veïnal, sense cap suport extra, i el treball humà i els moments viscuts per arribar fins l’obertura de portes de l’Ateneu han estat molt enriquidors” afirmen els impulsors del projecte.

Enfortir el texit associatiu de la ciutat

Preparant la inauguració | Foto: Ateneu Popular de Cornellà

Una dels objectius de l’Ateneu Popular de Cornellà és enfortir els llaços amb altres entitats socials de la ciutat amb les quals es comparteixen idees i valors socials i polítics, amb la finalitat de construir un teixit associatiu fort a Cornellà.

La voluntat és que a l’Ateneu Popular s’hi puguin desenvolupar activitats de tres tipus: l’Ateneu social, un espai de trobada polivalent on les persones sòcies poden anar-hi lliurement i informar- se de les activitats que s’hi desenvolupen, compartint l’espai amb altres persones sòcies; activitats dels col·lectius, que podran organitzar activitats a l’Ateneu amb caràcter cívic, social, cultural i polític com xerrades, tallers, concerts, etc; i activitats de les persones sòcies, que també podran realitzar activitats sorgides de les seves iniciatives, sempre que estiguin en línia amb els objectius de l’associació.

3 COMENTARIS

  1. Soy una ciudadana de Cornellá que estuvo en la manifestación, ni más ni menos. Me sentí enormemente defraudada por la plataforma Salvem el Pisa, la cual repito no dio la cara ese día. Sólo éramos una veintena de personas apoyando el cine y se ve que no teníamos derecho a que nos dijeran nada, sólo se hablaban entre ellos y escondidos.
    Y en el facebook se las dan de que son lo más recogiendo 5000 firmas…

  2. El comentario de encima, a parte de no tener nada que ver con el articulo, es el mismo que hay en otro articulo en la vanguardia, el cual si habla del cine pisa. Desconozco las motivaciones de este comentario tan lascivo, pero el hecho que lo este reproduciendo maquinalmente en varios medios i de que la venta del cine darà muchos beneficios a la empresa Set-Habitatge, deja mucho que sospechar…

  3. Mucha firma pero donde estaban todos esos en la cacerolada de ayer en el ayuntamiento de Cornellá????

    Lo peor la incompetencia de la propia plataforma Salvem el Pisa, que no dieron la cara en ningún momento, se limitaron a entregar las firmas pero se ve que avergonzados ante la escasa participación de los ciudadanos pusieron pies en polvorosa y ni leyeron el manifiesto, ni encabezaron la pancarta…. estaban más ocupados en otros menesteres que nada tenían que ver con el Pisa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here