Segons l’Informe Mensual d’Atur Registrat corresponent al mes de desembre, de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l’atur registrat a la comarca s’ha situat en 71.396 persones

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’atur disminueix respecte el mes anterior en 522 persones ( -0,7%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,5%, superant tant la taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit Territorial Metropolità (ATM) com  la  del conjunt de Catalunya.

Cal afegir també que la disminució d’aquest mes en termes percentuals ha estat més lleu que a l’ATM i al conjunt de l’àmbit català.

En termes interanuals el nombre de persones registrades a les oficines supera en  5.037 persones la dada del mateix mes de l’any passat.

La disminució de l’atur del mes de desembre s’ha donat sobretot entre les dones (484 aturades menys). Entre els homes  ha  disminuït  en 38 aturats.  Tot i amb això, les dones continuen tenint una taxa d’atur superior a la masculina (18,1% davant el 15,2%).

Per edats, el col·lectiu de persones majors de 44 anys és l’únic col·lectiu on  augmenta el nombre de persones aturades registrades (115 aturats més).

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior l’atur baixa entre aquelles persones que tenien una ocupació a comerç, restauració i hoteleria; sanitat i serveis socials; serveis a la producció, així com entre aquelles persones que no havien tingut cap ocupació anterior. Per contra, s’incrementa l’atur als sectors de la indústria, construcció i transports.

Martorell passa a ser la localitat amb més atur del Baix Llobregat, situant-se al 20,1%. Seguida molt a prop de Sant Vicenç dels Horts (19,8%). Per contra, Sant Just Desvern és la població que registra menys atur de la comarca, situant-se en el 9,8%. Seguida de Begues (10,6%).

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here