El dissabte 19 de gener Santa Coloma de Cervelló ofereix, a més del tradicional Mercat de Pagès, degustacions, tallers i mostres per donar a conèixer els beneficis de consumir productes de quilòmetre 0 i producció ecològica

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]es de fa uns mesos cada dissabte al matí, de 9 a 14 hores, l’entrada de la Colònia Güell acull el Mercat de Pagès, que sota el títol “De la terra a la taula”, ofereix fruites i verdures fresques, de qualitat i de proximitat, algunes d’elles de producció ecològica, i totes amb el segell de qualitat Producte FRESC del Parc Agrari, un distintiu dels productes que es cultiven al Parc Agrari del Baix Llobregat.

El cap de setmana vinent, el dissabte 19 de gener, el Mercat de Pagès fa un pas més per tal de donar a conèixer el saber fer de la pagesia del Baix Llobregat i la frescor, qualitat i origen dels productes que es cultiven a la comarca. Així, sota l’organització d’Alexandra Lozoya, i en col·laboració amb els agricultors que impulsen el Mercat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, es portarà a terme una fira ecològica amb diferents activitats programades.

A la fira, a més de les entitats que participen setmanalment en el Mercat, s’uniran diversos convidats: així hi participa una cuinera experta, vinculada a la cuina vegetariana, que oferirà una degustació gratuïta de plats elaborats amb productes de temporada. La cuinera respondrà tots els dubtes que els assistents tinguin sobre cuina vegetariana i també presentarà un llibre de receptes d’allò més variat utilitzant únicament productes vegetals.

A la fira també assistiran nutricionistes, que faran xerrades aconsellant i informant sobre els beneficis d’una dieta equilibarada, en la qual els vegetals tenen un gran paper. També es prepararan degustacions d’embotit i vi del Baix Llobregat, que se serviran mitjançant la compra de tiquets a un preu assequible, amb l’objectiu que tothom pugui tastar els productes de la terra que setmanalment s’ofereixen en el Mercat de Pagès.

També hi haurà activitats infantils i per compres superiors a 5€ se sortejarà una cistella “verda” amb productes de la terra i de patrocinadors de la fira.

Es tracta, doncs, d’una gran oportunitat per conèixer els productes cultivats al Baix Llobregat, alhora que per conèixer millor una de les joies modernistes de la comarca, ja que el Mercat de Pagès i la fira se celebren a la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here