El Govern aprova un decret per respondre a la demanda creixent dels productors agraris d’obtenir un reconeixement específic per a aquest tipus de comercialització. Els productors agraris podran obtenir una acreditació que identifiqui els seus productes com a procedents d’una explotació agrària ubicada a Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Govern va aprovar la setmana passada, el decret que regularà l’acreditació de la venda de proximitat dels productes agroalimentaris. La nova normativa respon a la demanda creixent dels productors agraris i del sector de la restauració d’obtenir un reconeixement específic per a aquest tipus de comercialització, a més de voler complir les noves exigències d’una part dels consumidors.

El decret ha estat elaborat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i altres conselleries de la Generalitat amb l’objectiu de potenciar aquest tipus de venda a Catalunya, i recull les aportacions presentades pel sector, que era el més interessat que es fes un decret d’aquestes característiques.

Aquest decret pretén potenciar la venda directa i de circuit curt; també ajudar a maximitzar els esforços de foment i promoció dels productes de temporada, i millorar la sensibilitat envers l’entorn, reduir la petjada de carboni i conservar el paisatge. Al mateix temps, és una normativa que persegueix la dinamització de l’economia productiva i el desenvolupament rural, i també la defensa dels petits productors i el consum local.

El logotip identificatiu de la Venda de Proximitat

El logotip amb què s’identificaran els productes i els productors agraris que venen directament consisteix, en una fletxa que envolta una tipografia amb la inscripció Venda de Proximitat i el subtítol circuit curt o directa, segons la imatge que s’hagi d’utilitzar per a cada cas (foto titular).

Aquesta fletxa simbolitza el recorregut de la venda i acaba amb quatre ratlles que representen el territori protagonista d’aquesta venda de proximitat, Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here