Aquesta tarda se celebrarà una missa en record de l’actriu esparreguerina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]nna Lizaran va néixer a Esparreguera el 1944, on va viure fins als 22 anys i on va descobrir l’amor pel teatre de la mà de la seva germana Lola Lizaran.

Va començar la seva carrera escènica a la Passió d’Esparreguera, on va interpretar tots els personatges i als 22 anys es va instal·lar a Barcelona.

Va ser una de les fundadores de Comediants, i, després d’uns anys d’estudi a París, amb Jacques Lecoq, va ser una de les fundadores del Teatre Lliure, on no va deixar de créixer com a actriu.

Al llarg de la seva carrera ha rebut diversos premis: el Premi Margarida Xirgu, el Premi Nacional de Teatre, el Premi de la Crítica, el Premi Max, el Premi Ciutat de Barcelona, la Creu de Sant Jordi, diversos Butaca… El seu nom està lligat als grans moments del teatre català dels últims quaranta anys.

L’actriu va morir la setmana passada als 68 anys a causa d’un càncer. El funeral es va celebrar ahir a Barcelona, en una cerimònia laica presidida per un gran retrat de l’actriu. Avui, la família de Lizaran ha organitzat una missa en record de l’actriu a l’església d’Esparreguera (Plaça de Santa Eulàlia).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here